Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Кабмін визначив порядок акумулювання сільгосппідприємствами сум ПДВ на спецрахунках

Редакція ПБО
Новини від 12.01.2011 р. № 11

Кабмін визначив порядок акумулювання сільгосппідприємствами сум ПДВ на спецрахунках

 

Пунктом 209.2 Податкового кодексу України

встановлено, що згідно із спеціальним режимом оподаткування сума ПДВ, нарахована сільськогосподарським підприємством (далі — сільгосппідприємство) на вартість поставлених ним сільськогосподарських товарів/послуг, не підлягає сплаті до бюджету та повністю залишається в розпорядженні такого сільгосппідприємства для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми податку — для інших виробничих цілей.

Зазначені суми ПДВ акумулюються сільгосппідприємствами на спеціальних рахунках, відкритих в установах банків у порядку, затвердженому Кабміном.

На виконання покладених обов’язків

постановою КМУ від 12.01.2011 р. № 11 затверджено Порядок акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках.

Згідно з цим

Порядком сільгосппідприємство у разі обрання спеціального режиму оподаткування відкриває протягом одного звітного (податкового) періоду спеціальний рахунок (поточний рахунок із спеціальним режимом використання) в порядку, визначеному Нацбанком, за умови подання засвідченої органом ДПС копії свідоцтва про реєстрацію сільгосппідприємства як суб’єкта спеціального режиму оподаткування.

Сума ПДВ, що акумулюється на спеціальному рахунку, не підлягає вилученню до державного бюджету і використовується сільгосппідприємством для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми податку — для інших виробничих цілей.Невикористаний залишок суми ПДВ, на спеціальному рахунку станом на 01.01.2018 р. перераховується на поточний рахунок сільськогосподарського підприємства.

Текст документа з докладним коментарем буде опубліковано в найближчих номерах газети.

Постанова КМУ від 12.01.2011 р. № 11 набула чинності з 15 січня 2011 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі