Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Про обкладення ПДВ послуг з друкування періодичних видань

Редакція ПБО
Новини від 12.05.2011 р. № 13280/7/16-1517-26

Про обкладення ПДВ послуг з друкування періодичних видань

 

На думку

ДПАУ, оприлюднену у листі від 12.05.2011 р. № 13280/7/16-1517-26, послуги з друкування періодичних видань (журналів) за своєю суттю є виготовленням видавничої продукції та не відносяться до видавничої діяльності. Тому, вважає ДПАУ, на операції з постачання послуг з друкування періодичних видань (журналів) не поширюється пільга, передбачена п. 6 підрозд. 2 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі — ПКУ)*.

* Відповідно до цього пункту тимчасово,

до 1 січня 2015 року, звільняються від оподаткування ПДВ операції з виконання робіт та постачання послуг у видавничій діяльності, діяльності з виготовлення та розповсюдження видавництвами, видавничими організаціями, підприємствами поліграфії, розповсюджувачами книжкової продукції, виробленої в Україні, операції з виробництва та/або постачання паперу і картону, вироблених в Україні для виготовлення книжкової продукції, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників українського виробництва, а також операції з постачання книжкової продукції, виробленої в Україні, крім реклами, послуг з розміщення матеріалів рекламного та еротичного характеру і видань рекламного та еротичного характеру.

Зауважимо, що раніше

ДПАУ у листі від 03.02.2011 р. № 2836/7/16-1517-26 також висловлювалась за непоширення пільги з ПДВ на операції з друку засобів масової інформації (журналів), вважаючи, що такі видання не відповідають визначенню книжкової продукції.

При цьому, посилаючись на

п.п. 197.1.25 ПКУ, податкове відомство у останньому листі підкреслило, що операції з постачання (передплати) періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книжок, крім видань еротичного характеру, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників вітчизняного виробництва, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови, доставки таких періодичних видань друкованих засобів масової інформації на митній території України звільнені від оподаткування ПДВ.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі