Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Витрати на страхування життя/здоров’я відрядженої особи чи її цивільної відповідальності включаються до витрат на відрядження

Редакція ПБО
Новини від 18.05.2011 р. № 31-07250-03-21/12670

Витрати на страхування життя/здоров’я відрядженої особи чи її цивільної відповідальності включаються до витрат на відрядження

 

Міністерство фінансів України

(далі — Мінфін) у листі від 18.05.2011 р. № 31-07250-03-21/12670 звернуло увагу на необхідність при направленні у службові відрядження за кордон здійснювати страхування життя або здоров’я відрядженої особи чи її цивільної відповідальності.

Згідно з

п.п. 140.1.7 Податкового кодексу України до складу витрат на відрядження включаються, зокрема, витрати відрядженої особи на обов’язкове страхування та інші документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду та перебування в місці відрядження.

Окрім того, положеннями оновленої

Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59, передбачено, що відрядженим працівникам відшкодовуються витрати на оплату вартості страхового полісу життя чи здоров’я такого працівника або його цивільної відповідальності (у разі використання транспортного засобу при здійсненні відрядження) за наявності оригіналу страхового полісу з відміткою про сплату страхового платежу, якщо згідно із законами держави, до якої відряджається працівник, або держав, територією яких здійснюється транзитний рух до визначеної держави, необхідно здійснити таке страхування.

Таким чином, витрати на оплату страхового полісу життя чи здоров’я відрядженого працівника або його цивільної відповідальності (у разі використання транспортного засобу у відрядженні) за наявності його оригіналу з відміткою про сплату страхового платежу включаються до витрат підприємства.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі