Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Установлено адмінвідповідальність за порушення строку видачі держакта на право власності на земельну ділянку

Редакція ПБО
Новини від 16.06.2011 р. № 3521-VI

Установлено адмінвідповідальність за порушення строку видачі держакта на право власності на земельну ділянку

 

З метою удосконалення процедури посвідчення права власності на землю

Законом України від 16.06.2011 р. № 3521-VI унесено зміни, зокрема, до:

Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі — КУпАП);

Земельного кодексу України.

Так,

КУпАП доповнено ст. 535, згідно з якою порушення посадовою особою встановленого законодавством строку видачі державного акта на право власності на земельну ділянку тягне за собою накладення штрафу від 20 до 50 нмдг (від 340 до 850 грн.).

Вищезазначене діяння, вчинене посадовою особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, тягне за собою накладення

штрафу від 50 до 200 нмдг (від 850 до 3400 грн.).

Розглядати справи про вищезазначені адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення мають право працівники органів державного контролю за використанням та охороною земель.

Земельний кодекс України

доповнено положенням щодо деяких особливостей порядку набуття права власності на земельну ділянку. Так, у разі набуття права власності на земельну ділянку кількома набувачами або у разі відсутності на відповідному державному акті місця для проставлення відмітки про перехід права власності на земельну ділянку набувачеві або відчужувачеві земельної ділянки протягом 30 календарних днів із дня подання ним до органу, який здійснює видачу зазначеного акта, документів, передбачених законодавством, видається державний акт на право власності на земельну ділянку.

Закон від 16.06.2011 р. № 3521-VI

набрав чинності з 17 липня 2011 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі