Теми статей
Обрати теми

Санаторно-курортне лікування за рахунок коштів ФТВП

Редакція ПБО
Стаття

Санаторно-курортне лікування за рахунок коштів ФТВП

 

Одним із видів соціальних послуг, що надаються Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, є забезпечення оздоровчих заходів, у тому числі оплата путівок на санаторно-курортне лікування застрахованим особам та членам їх сімей. Для застрахованих осіб, які потребують такого лікування, отримання «соцстрахівської» путівки — можливість одночасно і відпочити, і оздоровитися. Про те, хто має право на отримання путівки, що оплачується за рахунок коштів Фонду, яка процедура отримання і видачі путівок, як відображаються путівки в обліку та звітності, наші читачі дізнаються з цієї статті.

Лілія УШАКОВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Документи статті

КпАП

— Кодекс України про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р. № 8073-X.

ПКУ

— Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VI.

Закон № 2240

— Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III.

Наказ № 302

— наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження форм облікової статистичної документації, що використовується в поліклініках (амбулаторіях)» від 27.12.99 р. № 302.

Порядок № 4

— Порядок формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затверджений постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності України від 18.01.2011 р. № 4.

Порядок № 12

— Порядок отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затверджений постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності України від 25.02.2009 р. № 12.

 

Кому та за виконання яких умов надаються «соцстрахівські» путівки?

Правила забезпечення застрахованих осіб та членів їх сімей путівками на санаторно-курортне лікування, що фінансуються за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд), установлені

Порядком № 12.

Право на отримання путівок, що фінансуються Фондом, мають

застраховані особи, які перебувають у трудових відносинах із страхувальником-роботодавцем та потребують санаторно-курортного лікування згідно з медичними показаннями, та члени їх сімей (чоловіки, дружини, діти віком від 4 до 18 років, діти, які є студентами вищих навчальних закладів з денною формою навчання, — у разі спільного санаторно-курортного лікування із застрахованою особою, діти — у разі лікування у супроводі дорослого або самостійного лікування дитини).

Необхідність санаторно-курортного лікування застрахована особа (член її сім’ї) підтверджує

довідкою для отримання путівки, яка видається лікувальним закладом за формою № 070/о, затвердженою наказом № 302 (далі — довідка за формою № 070/о).

Тепер перелічимо основні правила надання путівок на санаторно-курортне лікування, що оплачуються за рахунок коштів Фонду:

— путівки на санаторно-курортне лікування видаються застрахованим особам виключно

за основним місцем роботи застрахованої особи;

протягом року застрахованій особі може бути виділено тільки одну путівку на санаторно-курортне лікування, що фінансується Фондом, з урахуванням путівки, отриманої до санаторію-профілакторію або до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу. Путівки для самостійного санаторно-курортного лікування дитини, яка є членом сім’ї застрахованої особи, при визначенні її права на отримання путівки на санаторно-курортне лікування не враховуються;

— путівка до

санаторію видається застрахованій особі в період відпустки. Путівка до санаторію-профілакторію надається в період відпустки, без відриву від виробництва, за умови часткового фінансування санаторію-профілакторію за рахунок коштів Фонду. Оскільки Порядком № 12 не конкретизовано вид відпустки, путівку працівнику може бути надано в період відпустки, передбаченої в колективному (трудовому) договорі, у тому числі в період його відпустки без збереження заробітної плати (лист Фонду від 17.11.2009 р. № 06-14/Ч-268з-338);

— путівки надаються застрахованим особам із частковою оплатою, розмір якої залежить від того, на чиє лікування надається путівка, та від умов проживання;

— путівки,

придбані страхувальником або застрахованою особою самостійно, за рахунок коштів Фонду не оплачуються!

Перелік осіб, які можуть бути одержувачами путівки, документів, на підставі яких надається путівка застрахованій особі (члену її сім’ї), та розмір часткової оплати вартості путівки наведемо в таблиці.

 

Одержувач путівки

Документи, на підставі яких надається путівка

Відсоток оплати вартості путівки застрахованою особою

Застрахована особа, яка одержує путівку для санаторно-курортного лікування в санаторії

1. Заява.
2. Довідка для отримання путівки (ф. № 070/о)

30 % — двомісний номер

50 % — одномісний номер

Застрахована особа, яка одержує путівку для лікування в санаторії-профілакторії

1. Заява.
2. Довідка для отримання путівки (ф. № 070/о)

10 %

Застрахована особа, яка одержує путівку для спільного санаторно-курортного лікування з членами її сім’ї*:
 — працюючим чоловіком (дружиною), за умови, що вони перебувають у шлюбі
та є застрахованими особами;
 — дітьми застрахованої особи віком від 4 до 18 років;
 — студентом, який навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання

1. Заява
2. Довідки для отримання путівки (ф. № 070/о) на застраховану особу та на члена сім’ї
3. Довідка з основного місця роботи (навчання) для члена сім’ї, який працює на іншому підприємстві (навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання), про те, що він не користувався цією соціальною послугою протягом календарного року

30 % — двомісний номер

50 % — одномісний номер

10 % — при наданні путівки
до санаторію-профілакторію

Один із застрахованих батьків (мати або батько) або застрахована особа, яка їх заміняє (опікун, піклувальник):

 

 

— для лікування дитини у супроводі дорослого

1. Заява
2. Довідки для отримання путівки (ф. № 070/о) і на дитину (дітей), і на супроводжуючого

20 %

— для лікування двох дітей у супроводі дорослого

10 %

— для самостійного лікування дитини, яка є членом сім’ї застрахованої особи, у санаторно-курортному закладі для дітей

1. Заява
2. Довідка для отримання путівки (ф. № 070/о) на дитину

10 %

* У разі надання путівки для спільного санаторно-курортного лікування чоловіка і дружини варто вимагати документи, що підтверджують статус члена сім’ї, наприклад, копію свідоцтва про шлюб. При наданні путівки для лікування дитини застрахованої особи такими документами можуть бути копія свідоцтва про народження дитини або документ, що підтверджує визнання (встановлення) батьківства, або документи, що підтверджують наявність та вік дитини (дітей), затверджені відповідним органом країни, в якій застрахована особа постійно проживала до прибуття в Україну, або копія рішення органу опіки та піклування про встановлення опіки або піклування (якщо із заявою до комісії із соціального страхування звернувся опікун або піклувальник). Ці документи при перевірці фахівцями Фонду підтвердять правильність видачі та використання путівок на підприємстві.

 

Якою є процедура надання путівок, що оплачуються за рахунок коштів Фонду?

Процес надання застрахованій особі (членам її сім’ї) путівки, що оплачується за рахунок коштів Фонду, кількаетапний. Учасниками процесу є застрахована особа (працівник), страхувальник (роботодавець), робочі органи Фонду, комісія із соціального страхування підприємства. Розглянемо його послідовно.

1.

Застрахована особа — працівник підприємства подає до комісії (уповноваженому) із соціального страхування підприємства, установи, організації заяву про виділення путівки та довідку за формою № 070/о, попередньо отриману в лікувальному закладі. Якщо працівник претендує на отримання путівки не лише на своє лікування, а й на членів своєї сім’ї, то, крім зазначених, необхідно подати й інші документи, перелік яких наведено вище в таблиці.

2.

Страхувальник-роботодавець подає до районної, міжрайонної, міської виконавчої дирекції відділення Фонду за місцем обліку заявку про виділення путівок за рахунок коштів Фонду на санаторно-курортне лікування для застрахованих осіб та членів їх сімей за формою додатка 1 до Порядку № 12, яку підписує керівник підприємства та голова комісії із соціального страхування підприємства.

Оскільки Виконавча дирекція Фонду планує путівки на наступний календарний рік, роботодавцю необхідно заздалегідь потурбуватися про працівників, які наступного року хочуть отримати санаторно-курортне лікування за рахунок коштів Фонду, подавши заявку до початку наступного календарного року. Водночас у разі потреби страхувальник протягом року може подавати додаткові заявки (

абз. 4 п. 2.1 Порядку № 12).

3. Робочі органи Фонду

планують, купують путівки на санаторно-курортне лікування в санаторно-курортних закладах України, затверджують план розподілу путівок та доводять його до відома страхувальників із чисельністю працівників 300 і більше застрахованих осіб у письмовій формі. Для інших страхувальників складається зведений план розподілу путівок.

4. Страхувальник

:

— отримує путівки у Фонді за

накладною на підставі довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей, в якій указуються назва санаторно-курортного закладу, кількість путівок та їх номери, строки заїзду, ціна путівок та їх загальна вартість. На путівках має бути зазначено профіль лікування та відповідний перелік послуг, що входять до вартості путівки, умови проживання, тривалість перебування застрахованої особи в санаторно-курортному закладі (може становити 18, 21, 24 або 45 діб), а також проставлена відмітка «Оплачено за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності»;

— обліковує путівки в бухгалтерському обліку на позабалансовому рахунку

08 «Бланки суворого обліку». У балансі підприємства путівки, що фінансуються Фондом, не відображаються, оскільки не є його власністю;

— відображає інформацію про отримані від Фонду путівки в Журналі обліку путівок до санаторно-курортних закладів за формою Ф13-ФСС з ТВП згідно з

додатком 3 до Порядку № 12. Журнал має бути пронумеровано, прошнуровано, підписано особою, відповідальною за видачу путівок, та скріплено печаткою підприємства.

5. Комісія (уповноважений) із соціального страхування

підприємства письмово інформує застрахованих осіб про наявність путівок, отриманих від Фонду, та приймає рішення про виділення путівок застрахованим особам, у тому числі для спільного лікування на підставі отриманих від них документів.

За умови, що є

письмова попередньо отримана згода адміністрації санаторно-курортного закладу на поділ путівки і строк лікування кожної з осіб становитиме не менше 12 діб, комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства може приймати рішення про поділ путівки для спільного санаторно-курортного лікування застрахованої особи та:

— члена її сім’ї (дружини або чоловіка, які перебувають із ним у шлюбі), який є застрахованою особою та працює на тому самому або на іншому підприємстві;

— її дитини віком від 4 до 18 років;

— члена її сім’ї, який навчається у вищому навчальному закладі з денною формою навчання;

— іншої застрахованої особи, яка працює на тому самому підприємстві.

Путівки для лікування дитини або двох дітей у супроводі дорослого заборонено ділити для спільного санаторно-курортного лікування двох дорослих або двох дорослих і дитини відповідно

.

При прийнятті рішення комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства має

звернути увагу на дату довідки (довідок) за формою № 070/о, наданої застрахованою особою. Річ у тім, що строк дії цієї довідки становить 6 місяців із моменту видачі. На день прийняття рішення комісії (уповноваженого) довідка має бути чинною.

Рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування фіксується у протоколі, типову форму якого затверджено

постановою правління Фонду від 23.06.2008 р. № 25. У протоколі засідання комісії (рішенні уповноваженого) із соціального страхування підприємства обов’язково вказується розмір часткової оплати за путівку.

6.

Застрахована особа вносить часткову оплату вартості путівки наданої:

— до санаторію —

до каси страхувальника за основним місцем роботи застрахованої особи, а за відсутності каси — через установу банку на транзитний рахунок органу Фонду за місцем узяття на облік страхувальника;

— до санаторію-профілакторію — до каси підприємства, на утриманні якого перебуває санаторій-профілакторій. Звертаємо увагу: із положень

Порядку № 12 випливає, що часткова оплата вартості путівки повинна здійснюватися працівником за готівку, тобто її не можна утримувати із зарплати працівника.

7.

Страхувальник:

— перераховує до органу Фонду грошові кошти, отримані від працівника до каси підприємства у вигляді часткової оплати за санаторно-курортну путівку. Наразі строк такого перерахування Фондом не встановлено. Згідно із роз’ясненнями Фонду, наведеними в

листі від 21.03.2011 р. № 01-16-590, це питання буде врегульовано при підготовці проекту змін до Порядку № 12. Зі свого боку, щоб уникнути конфліктних ситуацій з органами Фонду, рекомендуємо перераховувати зазначені кошти в найближчий після отримання день;

— заповнює путівку, указавши прізвище, ім’я, по батькові застрахованої особи або члена її сім’ї, місце роботи, найменування підприємства, що видало путівку. Належно заповнена путівка підписується особою, відповідальною за видачу, та завіряється печаткою підприємства. Якщо при заповненні путівки були допущені виправлення, вони також завіряються підписом відповідальної особи та скріплюються печаткою підприємства;

— видає застрахованій особі

заповнену путівку за два тижні до початку строку заїзду за наявності квитанції до прибуткового касового ордера або квитанції про часткову оплату вартості путівки. Страхувальник не має права видавати путівку, якщо вона не заповнена та/або відсутня квитанція до прибуткового касового ордера або квитанція про часткову оплату вартості путівки, зважаючи на пряму заборону, що міститься в пп. 4.16 і 4.14 Порядку № 12 відповідно. Застрахована особа (член її сім’ї), яка отримала путівку, не має права передавати її іншій особі (п. 4.19 Порядку № 12);

— відображає інформацію про видачу путівки в Журналі обліку путівок до санаторно-курортних закладів (ф. Ф13-ФСС з ТВП), указуючи дату видачі путівки, а застрахована особа, у свою чергу, ставить підпис про отримання путівки;

— якщо путівка не може бути видана застрахованій особі з будь-яких причин (наприклад, у разі якщо на момент початку відпустки працівник звільнився)

страхувальник повинен повернути путівку до відповідної виконавчої дирекцію відділення Фонду за місцем узяття на облік. Разом із путівкою письмово подається відмова від путівки, а інформація про повернення путівки відображається страхувальником в Журналі обліку путівок до санаторно-курортних закладів (ф. Ф13-ФСС з ТВП).

8. Застрахована особа

:

— після отримання путівки звертається до лікувального закладу за отриманням санаторно-курортної карти (форма № 072/0 — для дорослого, форма № 076/о — для дітей та підлітків, затверджена

наказом № 302). Така карта видається після пред’явлення путівки. Без санаторно-курортної карти путівка не дійсна, оскільки згідно з п. 1.2 Порядку № 12 отримання санаторно-курортних послуг, що оплачуються за рахунок коштів Фонду, можливе тільки за пред’явленням путівки на санаторно-курортне лікування та санаторно-курортної карти;

— після повернення із санаторно-курортного закладу надає страхувальнику

заповнений зворотний талон путівки або довідку про факт перебування в санаторно-курортному закладі, посвідчені підписом керівника та печаткою цього закладу.

9.

Страхувальник робить відмітку в Журналі обліку путівок до санаторно-курортних закладів (ф. Ф13-ФСС з ТВП) про отримання талона (довідки).

Накладні за путівками, рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування, копії квитанцій про часткову оплату вартості путівок, сплачених через установи банків, Журнал обліку путівок до санаторно-курортних закладів, а також зворотні талони або довідки про факт перебування в санаторно-курортному закладі зберігаються у фінансовому підрозділі страхувальника.

 

Який порядок оподаткування «соцстрахівських» путівок?

Незважаючи на зміни в оподаткуванні доходів громадян, що відбулися з 01.01.2011 р. у зв’язку з набуттям чинності

ПКУ та Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI, в оподаткуванні вартості путівок у частині, оплаченій Фондом, нічого не змінилося, крім підстав, які звільняють від оподаткування.

Так, вартість путівок для відпочинку, оздоровлення та лікування на території України платника податку та/або його дітей віком до 18 років, що надаються йому безоплатно або зі знижкою (у розмірі такої знижки) за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування

не включається до оподатковуваного доходу платника податків на підставі п.п. 165.1.35 ПКУ. Отже, частина вартості путівки, сплачена Фондом, не обкладається податком на доходи фізичних осіб.

До бази для справляння ЄСВ вартість путівки в частині, оплаченій Фондом, не включається

, оскільки не входить до фонду оплати праці згідно з п. 3.2 Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5.

Оскільки путівка, що фінансується Фондом, не переходить у власність підприємства, то операція з її передачі працівнику не є для підприємства операцією купівлі-продажу. Тобто доходи та витрати, а також податкові зобов’язання та податковий кредит у підприємства не виникають.

 

В яких звітах відображається інформація про «соцстрахівські» путівки?

Інформацію про те, яку звітність повинен заповнювати та подавати страхувальник-роботодавець, що отримував (видавав) у звітному періоді «соцстрахівські» путівки застрахованим особам — працівникам, наведемо в таблиці.

 

Вид звіту

Що відображається

Строки подання звіту

Примітка

1

2

3

4

Звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП (додаток 1 до Порядку № 4)

Інформація про часткову оплату вартості путівок відображається в таблиці I «Розрахунки по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування»:
 — у рядку 9 — часткова оплата вартості путівок, отримана у звітному періоді до каси підприємства;
 — у рядку 18 — сума часткової оплати вартості путівок в загальній сумі грошових коштів, перерахованих органу Фонду

Щоквартально не пізніше
20 числа наступного за звітним періодом місяця

Складається наростаючим підсумком з початку року

Звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП (додаток 2 до Порядку № 4)

Інформація про рух путівок на підприємстві, їх кількість і вартість та суму часткової оплати застрахованими особами*

Складається за кожний квартал окремо та подається разом зі звітом за формою
Ф4-ФСС з ТВП

Податковий розрахунок за формою № 1ДФ

Неоподатковуваний дохід працівника у вигляді часткової вартості путівки, оплаченої за рахунок коштів Фонду, з ознакою доходу «156»**

Щоквартально протягом
40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу

Складається за кожний квартал окремо

* При заповненні звіту за формою Ф14-ФСС з ТВП слід мати на увазі, що графа «Видано путівок з початковими термінами звітного кварталу» (колонки 7, 8) заповнюється тільки за путівками, початок строку дії яких знаходиться в межах звітного кварталу (тобто дата заїзду припадає на звітний квартал).

** Частина вартості путівки, сплачена за рахунок власних коштів працівника, у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ не відображається.

 

Яку відповідальність несе страхувальник, який отримав путівки від Фонду, та його посадові особи?

Пунктом 6.1 Порядку № 12

визначено, що контроль за розподілом, обліком, зберіганням, видачею, використанням путівок, здійсненням часткової оплати за путівки та звітністю по путівках здійснює Фонд.

Види відповідальності страхувальника за порушення порядку використання «соцстрахівських» путівок.

 

Вид порушення

Санкція

Нормативний акт

1

2

3

Фінансові санкції для страхувальників

Порушення порядку використання путівок, оплачених за рахунок коштів Фонду

Відшкодування витрат Фонду за путівками, виданими з порушенням норм Порядку № 12, та штраф у розмірі 50 % від частини вартості путівки, оплаченої Фондом

Ч. 1 ст. 30 Закону № 2240, п. 6.2 Порядку № 12

Несвоєчасне повернення* або повернення не в повному обсязі відшкодування витрат Фонду за неправомірно використаними путівками

Штраф у розмірі 10 % несвоєчасно повернених або повернених не в повному обсязі сум відшкодування витрат Фонду за неправомірно використаними путівками з одночасним нарахуванням на такі суми пені в розмірі 0,1 % зазначених сум за кожний день прострочення

Ч. 2, 3 ст. 30 Закону № 2240

Несвоєчасна сплата або сплата не в повному обсязі штрафних санкцій, зазначених у ч. 1 ст. 30 Закону № 2240

Пеня в розмірі 0,1 % таких санкцій за кожний день прострочення

Адміністративна відповідальність для посадових осіб підприємства-страхувальника

Порушення порядку використання коштів Фонду, несвоєчасне або неповне їх повернення, несвоєчасне подання або неподання встановленої звітності, подання недостовірної звітності про використання страхових коштів

Штраф у розмірі від 8 до
15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 136 до 255 грн.).
За повторні порушення протягом року — штраф у розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 340 грн.)

Ст. 1655 КпАП

* Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону № 2240 страхувальники, інші одержувачі коштів Фонду зобов’язані перерахувати відшкодування витрат Фонду за неправомірно використаними путівками, а також фінансові санкції, установлені в ст. 30 Закону № 2240, у десятиденний строк після отримання рішення органу Фонду про повернення коштів.

 

Числовий приклад

Порядок відображення в податковому та бухгалтерському обліку, а також у звітності операцій з надання працівнику путівок, що оплачуються за рахунок коштів Фонду, розглянемо на числовому прикладі.

Приклад 1.

У червні 2011 року ТОВ «Конус» (код ЄДРПОУ — 11335577) отримало від Фонду путівку до санаторію «Прибій» для санаторно-курортного лікування працівника АУП Кисенка К. К. (ідентифікаційний номер — 2525252525) вартістю 5000 грн. Путівку було виділено Кисенку К. К. із частковою оплатою в розмірі 30 % (путівка до двомісного номера) на підставі його заяви та довідки за формою № 070/о.

Працівник уніс часткову оплату вартості путівки в розмірі 1500 грн. (5000

х 30 : 100) до каси підприємства. Страхувальник перерахував Фонду часткову оплату вартості путівки окремим платіжним дорученням.

Путівку видано працівнику 8 червня 2011 року. Дата заїзду — 27 червня 2011 року.

 

№ з/п

Зміст операції

Кореспондуючі рахунки

Сума,
грн.

дебет

кредит

1

Отримано путівку з Фонду

08

5000

2

Прийнято до каси підприємства часткову оплату вартості путівки

301

685

1500

3

Здано до банку грошові кошти, внесені
до каси працівником

311

301

1500

4

Відображено заборгованість підприємства перед Фондом

685

652

1500

5

Перераховано Фонду часткову оплату вартості путівки

652

311

1500

6

Видано путівку застрахованій особі

08

5000

 

У Податковому розрахунку за формою № 1ДФ за ІІ квартал 2011 року дохід Кисенка К. К. у вигляді часткової вартості путівки, оплаченої за рахунок коштів Фонду, у сумі 3500 грн. (5000 - 1500) ТОВ «Конус» має відобразити з ознакою доходу «156».

Частина вартості путівки, оплачена за рахунок власних коштів Кисенка К. К. (1500 грн.), у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ не відображається.

 

img 1

 

Інформацію про надходження, виділення, видачу, здійснення часткової оплати вартості путівки (30 %), використання путівки підприємство відображає у відповідних рядках Журналу обліку путівок до санаторно-курортних закладів за формою Ф13-ФСС з ТВП.

Звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП за II квартал підприємство заповнює так:

Дані про часткову оплату вартості путівки, внесену працівником до каси підприємства, ТОВ «Конус» має відобразити у звіті за формою Ф4-ФСС з ТВП. При заповненні звіту виходитимемо з того, що заборгованості ні за Фондом, ні за страхувальником на початок року не було та інші розрахунки з Фондом не проводилися.

 

img 2

 

Особливості надання путівок працівникам за рахунок коштів підприємства та профспілкової організації буде розглянуто в одному з наступних номерів нашої газети.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі