Теми статей
Обрати теми

Припинення трудових відносин за угодою сторін

Редакція ПБО
Стаття

Припинення трудових відносин за угодою сторін

 

Незважаючи на те що

КЗпП передбачає можливість припинення трудових відносин за угодою сторін (п. 1 ст. 36), унаслідок того, що законодавець не дає жодних орієнтирів щодо застосування цієї підстави, на практиці вона використовується доволі рідко. Не усуне цього недоліку і Трудовий кодекс, у разі його прийняття: проект, як і чинне законодавство, обмежується простою констатацією можливості розірвання трудового договору за угодою сторін (ст. 94 проекту).

Як зазначають автори Науково-практичного коментаря до Кодексу законів про працю України, потреба у використанні

п. 1 ст. 36 КЗпП з'являється, насамперед, у сторін строкового трудового договору для його дострокового припинення. З ініціативи власника такий трудовий договір може бути розірвано тільки за наявності підстав, зазначених у законі. Працівник також має право розірвати строковий трудовий договір тільки за наявності причин, передбачених у ст. 39 КЗпП. Коли в кожної зі сторін немає права на дострокове розірвання строкового трудового договору, вони можуть домовитися про припинення його за п. 1 ст. 36 КЗпП.

За угодою сторін може бути припинено і трудовий договір, укладений на невизначений строк (див., зокрема,

ухвалу ВСУ від 20.04.2011 р. № 6-25084св10).

Скористатися цією підставою для розірвання трудового договору сторони можуть незалежно від того, є роботодавцем підприємство чи фізособа-підприємець.

Будь-яка зі сторін до настання обумовленої дати розірвання трудового договору може відкликати свою згоду, якщо спеціальне застереження про неможливість зробити це не було включено до тексту угоди. Проте анулювання буде дійсним тільки у випадку, якщо друга сторона дасть згоду на це (

ухвала ВСУ від 25.02.2004 р.). Тому відкликати свою заяву, зроблену в межах звільнення з обопільної згоди, працівник не може (на відміну від звільнення за власним бажанням). Однак, на наш погляд, анулювання за заявою тільки однієї сторони буде дійсним, якщо відповідну умову буде включено до угоди сторін.

 


Угода сторін: особливості звільнення

8… при домовленості між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом про припинення трудового договору за

п. 1 ст. 36 КЗпП (за згодою сторін) договір припиняється в строк, визначений сторонами. Анулювання такої домовленості може мати місце лише при взаємній згоді про це власника або уповноваженого ним органу і працівника.

Сама по собі згода власника або уповноваженого ним органу задовольнити прохання працівника про звільнення до закінчення строку попередження не означає, що трудовий договір припинено за

п. 1 ст. 36 КЗпП , якщо не було домовленості сторін про цю підставу припинення трудового договору. В останньому випадку звільнення вважається проведеним з ініціативи працівника (ст. 38 КЗпП).

Постанова Пленуму ВСУ із трудових спорів


 

Оформлення угоди сторін може відбуватися двома можливими шляхами:

1. У вигляді єдиного документа, підписаного обома сторонами — працівником і роботодавцем. Наприклад, це може бути документ, озаглавлений як «Угода про припинення трудового договору», текст якого зводитиметься до такого:

 

img 1

 

2. Шляхом подання працівником заяви про бажання розірвати трудовий договір за угодою сторін із зазначенням бажаного для нього строку припинення трудових відносин. Керівник підприємства може на підставі такої заяви видати наказ про розірвання трудового договору в указаний працівником строк.

У трудовій книжці працівника робиться запис:

«Трудовий договір розірвано за угодою сторін, п. 1 ч. 1 ст. 36 КЗпП».

 

Олена Уварова, юрист

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі