Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Прийнято новий «антикорупційний» закон

Редакція ПБО
Новини від 07.04.2011 р. № 3206-VI

Прийнято новий «антикорупційний» закон

 

Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 р. № 3206-VI

(далі — Закон № 3206) визначено основні засади запобігання і протидії корупції в публічній і приватній сферах суспільних відносин, відшкодування завданих внаслідок вчинення корупційних правопорушень збитків, шкоди, поновлення порушених прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав чи інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Законом № 3206

чітко визначено коло суб’єктів, які здійснюють заходи, координують та контролюють діяльність із запобігання та протидії корупції.

Крім того, у зазначеному

Законі конкретизовано види обмежень суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення щодо використання ними службового становища, роботи близьких осіб, суміщення посад та сумісництва, а також щодо отримання такими суб’єктами подарунків.

Цим законодавчим актом запроваджено новий порядок здійснення фінансового контролю, зокрема, установлено обов’язок декларування як доходів, так і витрат, визначено строки подання декларації та опублікування в офіційних виданнях декларацій про майновий стан, доходи та витрати посадових осіб.

Закон

№ 3206 набере чинності з 1 липня 2011 року, крім ст. 11 (щодо спецперевірки осіб, які претендують на обіймання посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування), та ст. 12 (щодо фінансового контролю), які наберуть чинності з 1 січня 2012 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі