Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Спрощення процедур припинення юросіб та підприємницької діяльності ФОП

Редакція ПБО
Новини від 19.05.2011 р. № 3384-VI

Спрощення процедур припинення юросіб та підприємницької діяльності ФОП

 

Законом України від 19.05.2011 р. № 3384-VI

унесено зміни до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедур припинення юридичних осіб та підприємницької діяльності фізичних осіб — підприємців за їх рішенням.

Закон

спрямовано, зокрема, на спрощення процедури припинення юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців та встановлення відповідальності для голови ліквідаційної комісії або ліквідатора, залучених до ліквідації юридичної особи, щодо проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в порядку та в межах строку, встановленого законом.

У той же час, встановлюється

адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від двохсот до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 4250 грн.) для посадових осіб органів державної податкової служби, Пенсійного фонду України за безпідставне заперечення проти проведення державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця.

Крім того, відповідні зміни унесено до

Господарського кодексу України , Цивільного кодексу України, Закону України «Про господарські товариства», Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» та ін.

Закон України від 19.05.2011 р. № 3384-VI

набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування (опубліковано у газеті «Голос України» від 18.06.2011 р. № 110).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі