Теми статей
Обрати теми

Щодо ТМЦ, які знаходяться у запасах на 01.04.2011 р., треба визначити собівартість згідно з ПКУ та врахувати її в частині матеріальної складової у витратах того періоду, в якому буде визнано доходи від реалізації

Редакція ПБО
Стаття

Щодо ТМЦ, які знаходяться у запасах на 01.04.2011 р., треба визначити собівартість згідно з ПКУ та врахувати її в частині матеріальної складової у витратах того періоду, в якому буде визнано доходи від реалізації

 

Як обліковується вартість товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ), які придбані до 01.04.2011 р. (враховувались у залишках згідно з п. 5.9 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств») та продані після 01.04.2011 р.?

 

<…>

Відповідно до п. 138.1 ст. 138 ПКУ витрати, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування, складаються, зокрема, із витрат операційної діяльності, які включають собівартість реалізованих товарів та інші витрати, визначені згідно з пунктами 138.5, 138.10 — 138.12 цієї статті, пунктом 140.1 ст. 140 і статтею 141 ПКУ, крім витрат, визначених у пунктах 138.3 цієї статті та у статті 139 ПКУ. Згідно з пунктом 138.4 ст. 138 ПКУ витрати, які формують собівартість реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг, визнаються витратами того звітного періоду, в якому визнано доходи від реалізації таких товарів, виконаних робіт, наданих послуг.

Отже, платники податку на дату набрання чинності ПКУ мають провести інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей, які знаходяться у запасах, визначити їх собівартість згідно з нормами ПКУ та врахувати її в частині матеріальної складової у складі витрат звітного періоду, в якому буде визнано доходи від реалізації таких товарів.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПАУ:
www.sta.gov.ua.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі