Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено порядок погодження призначення на посаду та звільнення з посади головбуха бюджетної установи

Редакція ПБО
Новини від 21.02.2011 р. № 214

Затверджено порядок погодження призначення на посаду та звільнення з посади головбуха бюджетної установи

 

Як відомо, на виконання

ст. 56 Бюджетного кодексу України Кабмін постановою від 26.01.2011 р. № 59 затвердив Типове положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, яким, зокрема, установив, що головний бухгалтер призначається на посаду та звільняється з посади керівником бюджетної установи за погодженням з:

— Державною казначейською службою (далі — Держказначейство) у разі, коли бюджетна установа є головним розпорядником коштів державного бюджету;

— органом Держказначейства за місцем обслуговування бюджетної установи у разі, коли така установа є головним розпорядником коштів місцевого бюджету;

— органом Держказначейства за місцем обслуговування бюджетної установи після погодження з керівником та головним бухгалтером бюджетної установи, якій підпорядкована бюджетна установа, у разі коли така установа є розпорядником нижчого рівня коштів державного або місцевого бюджету.

Мінфіну було доручено

затвердити порядок погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи.

З метою реалізації цього доручення

наказом Міністерства фінансів України від 21.02.2011 р. № 214 затверджено Порядок погодження призначення на посаду та звільнення з посади головного бухгалтера бюджетної установи.

Згідно з цим

Порядком питання щодо погодження органами Держказначейства призначення на посаду або звільнення з посади головного бухгалтера порушується керівником бюджетної установи за наявності вакансії або підстав для звільнення з посади, визначених законодавством.

Особа, яка претендує на посаду головного бухгалтера, має проходити співбесіду в органі Держказначейства, під час якої перевіряється відповідність кандидата професійно-кваліфікаційним вимогам, установленим законодавством. За результатами проведеної співбесіди органом Держказначейства готується

Висновок про погодження (відмову у погодженні) призначення (звільнення), який із супровідним листом надсилається керівнику бюджетної установи.

Наказ

від 21.02.2011 р. № 214 набув чинності з 20 березня 2011 року, крім п. 10 зазначеного Порядку щодо застосування національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі, які набирають чинності з 1 січня 2013 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі