Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Яким чином перераховувати податки та внески, що нараховуються на суми матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соцстраху

Редакція ПБО
Новини від 04.03.2011 р. № 02-24-416

Яким чином перераховувати податки та внески, що нараховуються на суми матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соцстраху

 

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд) у

листі від 04.03.2011 р. № 02-24-416 нагадав, що у заяві-розрахунку, на підставі якої здійснюється фінансування матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду, необхідно зазначати повну нараховану суму допомоги з урахуванням обов'язкових утримань (податок на доходи фізичних осіб, єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ), аліменти, які утримуються із суми допомоги по тимчасовій непрацездатності).

Після надходження від робочих органів

Фонду суми коштів, зазначених у такій заяві-розрахунку, на окремий рахунок страхувальник зобов'язаний здійснити виплату відповідного матеріального забезпечення та одночасно перерахувати з окремого рахунку податок на доходи фізичних осіб, ЄСВ та інші обов'язкові платежі, за утримання яких він несе відповідальність.

При цьому Фонд зауважує: перерахування страхувальниками-роботодавцями ЄСВ та податку на доходи фізичних осіб, що підлягають утриманню з нарахованої допомоги, за рахунок власних коштів з подальшою компенсацією (погашенням цих витрат) Фондом, законодавством не передбачено.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі