Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. У разі зіпсуття товару слід відображати його умовний продаж

Редакція ПБО
Стаття

У разі зіпсуття товару слід відображати його умовний продаж

 

Як саме можна відобразити коригування податкового кредиту в разі зіпсуття товарів?

 

Відповідно

до п. 198.3 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі — Податковий кодекс) при придбанні товарів з метою їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податків такий платник має право на податковий кредит. Водночас згідно з п. 198.5 Податкового кодексу, якщо платник податків скористався правом на податковий кредит, але в подальшому фактично використовує такі товари в операціях, які не є об’єктом оподаткування або звільняються від оподаткування відповідно до розділу V Податкового кодексу (крім операцій, передбачених п.п. 196.1.7 Кодексу) або встановлює факт нестачі (крадіжки), то з метою оподаткування він повинен визнати умовний продаж таких товарів за їх звичайною ціною в податковому періоді, на який припадає таке використання. При цьому окремий механізм коригування податкового кредиту в частині зіпсованих товарів Податковим кодексом не передбачено.

Таким чином,

у разі зіпсуття товару (оскільки він не був використаний у господарській діяльності), платник податків повинен здійснити його умовний продаж за звичайною ціною в порядку, передбаченому п. 198.5 Податкового кодексу.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі