Теми статей
Обрати теми

Оподаткування доходів фізичних осіб. Оподаткування зарплати працюючих пенсіонерів

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Оподаткування зарплати працюючих пенсіонерів

 

Чи існують пільги для працюючих пенсіонерів за віком при нарахуванні та утриманні ЄСВ? Чи застосовується ПСП до зарплати працюючих пенсіонерів?

(м. Київ)

 

Умови та порядок нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) визначено

Законом № 2464, який набрав чинності 01.01.2011 р.

Згідно з

ч. 1 ст. 4 Закону № 2464 платниками ЄСВ є, зокрема, наймані працівники, у тому числі працюючі пенсіонери, та їх роботодавці.

До бази для справляння ЄСВ

уключається нарахована найманим працівникам заробітна плата за видами виплат, що включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, які визначаються згідно із Законом про оплату праці, та оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця й допомога по тимчасовій втраті працездатності.

Розміри ЄСВ

визначено у ст. 8 Закону № 2464. Для звичайних роботодавців розмір ЄСВ у частині нарахувань на заробітну плату встановлюється залежно від класу професійного ризику виробництва, а розмір ЄСВ для найманих працівників, тобто в частині утримань, становить 3,6 %. На лікарняні ЄСВ нараховується за ставкою 33,2 %, утримується з них за ставкою 2 %. Усі розміри ЄСВ залежно від платника та об’єкта оподаткування наведено у статті «Єдиний соціальний внесок: основи» // «Податки та бухгалтерський облік», 2011, № 6, с. 6.

Будь-яких

пільг для застрахованих осіб, які є пенсіонерами за віком, ані щодо визначення бази справляння ЄСВ, ані щодо розміру ЄСВ Законом № 2464 не встановлено. Отже, зазначені особи зобов’язані сплачувати ЄСВ на загальних підставах.

Для відповіді на запитання щодо можливості застосування податкової соціальної пільги до заробітної плати працюючого пенсіонера звернемося до норм

розд. IV ПКУ. Згідно з п. 164.6 ПКУ при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати база оподаткування на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО) визначається як нарахована заробітна плата, зменшена на суму ЄСВ та податкову соціальну пільгу (далі — ПСП) за її наявності.

Право на ПСП має платник податків, чия заробітна плата за місяць

не перевищує граничного розміру доходу, який установлено п.п. 169.4.1 ПКУ.

Нагадаємо: ПСП застосовується

виключно до доходу, нарахованого на користь платника податку у вигляді заробітної плати (інших прирівняних до неї відповідно до законодавства виплат, компенсацій та відшкодувань) і лише за одним місцем його нарахування (виплати), яке платник податків обирає самостійно шляхом подання заяви про самостійне обрання місця застосування ПСП. За наявності права на ПСП у «підвищеному» або «максимальному» розмірі, крім зазначеної заяви, платник податків зобов’язаний надати роботодавцю за місцем отримання ПСП підтвердні документи, перелік яких затверджено Порядком № 1227.

Вичерпний перелік виплат, до яких ПСП не застосовується, наведено в

п.п. 169.2.3 ПКУ. До них належать:

— доходи інші, ніж заробітна плата;

— заробітна плата, що отримується платником податків протягом звітного податкового місяця

одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового або майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад’юнктів, військовослужбовців, які виплачуються з бюджету;

— дохід самозайнятої особи від провадження нею підприємницької діяльності, а також іншої незалежної професійної діяльності.

Таким чином, працюючий пенсіонер, який одержує одночасно із заробітною платою дохід у вигляді пенсії,

має право на застосування ПСП, якщо його заробітна плата не перевищує граничного розміру доходу, що дає право на застосування ПСП на загальних підставах. Окремі ПСП для працюючих пенсіонерів у ПКУ не передбачено.

Розміри ПСП на 2011 рік, граничний розмір доходу, що дає право на застосування ПСП, та перелік документів, необхідних для отримання ПСП, читачі можуть дізнатися з таблиці, наведеної в тематичному номері «Завжди напохваті» // «Податки та бухгалтерський облік», 2011, № 10, с. 20.

 

Лілія Ушакова, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі