Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено форми актів перевірки з держнагляду за додержанням стандартів, норм, правил та дотримання законодавства про захист прав споживачів

Редакція ПБО
Новини від 21.03.2011 р. № 107, 108

Затверджено форми актів перевірки з держнагляду за додержанням стандартів, норм, правил та дотримання законодавства про захист прав споживачів

 

Як відомо,

постановою КМУ від 27.12.2008 р. № 1164 було затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов'язаної з виробництвом, випуском і реалізацією продукції (виконанням робіт, наданням послуг), та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю).

Відповідно до зазначених критеріїв суб'єктів господарювання віднесено до

високого, середнього або незначного ступеня ризику , що впливає на періодичність проведення перевірок суб'єктів господарювання.

Державному комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики було доручено привести власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.

З метою реалізації цього доручення

наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики (Держспоживстандарт) від 21.03.2011 р. № 107 затверджено форму акта перевірки з державного нагляду за додержанням стандартів, норм і правил.

За результатами перевірки (у разі виявлення порушень)

суб'єкт господарювання розробляє план організаційно-технічних заходів, у якому зазначаються конкретні заходи щодо усунення порушень стандартів, норм і правил та причин, які їх спричинили.

Затверджений план організаційно-технічних заходів не пізніше ніж

протягом 5 днів після видачі суб'єкту підприємницької діяльності приписів надсилається до відповідного територіального органу Держспоживстандарту — державного центру стандартизації, метрології та сертифікації.

Наказ від 21.03.2011 р. № 107

набере чинності з дня офіційного опублікування.

Крім того, наказом

Держспоживстандарту від 21.03.2011 р. № 108 затверджено форму акта перевірки дотримання законодавства про захист прав споживачів. У додатках до акта перелічено питання, які підлягають перевірці, а саме питання щодо продовольчої групи товарів; щодо непродовольчої групи товарів, щодо закладів ресторанного господарства; щодо виконання робіт та надання послуг.

Наказ від 21.03.2011 р. № 108 набере чинності з 1 червня 2011 року, але не раніше дня офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі