Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено методрекомендації щодо складання плану-графіка перевірок суб’єктів господарювання

Редакція ПБО
Новини від 01.04.2011 р. № 190

Затверджено методрекомендації щодо складання плану-графіка перевірок суб’єктів господарювання

 

Відповідно до

п. 77.2 Податкового кодексу України перелік платників податків, що підлягають плановій перевірці має визначатися у плані-графіку проведення планових документальних перевірок. До такого плану-графіка уключаються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на органи ДПС. Періодичність проведення документальних планових перевірок прямо залежить від ступеня ризику в діяльності платників податків, який поділяється на високий, середній та незначний.

Платники податків з

незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше, ніж раз на 3 календарних роки, середнім — не частіше ніж раз на 2 календарних роки, високим — не частіше одного разу на календарний рік.

Порядок формування та затвердження плану-графіка, перелік ризиків та їх поділ за ступенями встановлюються центральним органом ДПС.

З метою реалізації цієї норми

наказом ДПАУ від 01.04.2011 р. № 190 затверджено Методичні рекомендацій щодо складання плану-графіка проведення документальних планових перевірок суб’єктів господарювання (далі — Методрекомендації № 190).

Також визнано такими, що втратили чинність,

Методичні рекомендації щодо складання плану-графіка проведення планових виїзних перевірок суб’єктів господарювання, затверджені наказом ДПАУ від 27.07.2010 р. № 548.

Зауважимо, що у

Методрекомендаціях № 190 крім критеріїв відбору суб’єктів господарювання — юридичних осіб високого ступеня ризику, що зазначено у попередніх Методрекомендаціях № 548, передбачено нові критерії відбору, а саме:

— обсяги операцій із пов’язаними особами або неплатниками податку на прибуток перевищують 20 % суми скоригованих валових витрат;

— подання платником податків уточнюючих розрахунків податкової звітності з податку на прибуток та ПДВ у бік значного зменшення податкових зобов’язань (більше ніж 100 тис. грн.).

Також змінено перелік критеріїв відбору для суб’єктів господарювання — юридичних осіб середнього та незначного ступенів ризику.

Наказ від 01.04.2011 р. № 190

набув чинності з 1 квітня 2011 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі