Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Спрощено започаткування ведення бізнесу в Україні

Редакція ПБО
Новини від 21.04.2011 р. № 3263-VI

Спрощено започаткування ведення бізнесу в Україні

 

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури започаткування підприємництва» від 21.04.2011 р. № 3263-VI

унесено зміни до Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України, Закону України «Про господарські товариства» та Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців», метою яких, як повідомляє прес-служба Глави держави, є створення однакових стартових умов для започаткування ведення бізнесу в Україні суб’єктами господарювання.

Зазначеними змінами запроваджується можливість для засновників юридичних осіб (крім акціонерних товариств) створювати статутні фонди у розмірах та у складі, що їм необхідні для започаткування власної справи.

Законом

також мінімізуються витрати власних коштів засновників на етапі створення юридичних осіб, які на сьогодні витрачаються на оплату установам банків при відкритті тимчасових рахунків, та на внесення грошових коштів як вкладів до статутних фондів до моменту проведення їх державної реєстрації як юридичних осіб, на оплату за нотаріальне засвідчення підписів засновників на установчих документах та рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи.

Крім того,

Законом спрощуються вимоги щодо обов’язкового нотаріального оформлення окремих документів, які подаються на проведення державної реєстрації.

Закон України від 21.04.2011 р. № 3263-VI набирає чинності через десять днів з дня його опублікування. На момент підготовки цього номера Закон не опубліковано.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі