Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. При придбанні туристичним оператором послуг, що включаються до складу туристичних послуг, у нерезидентів розповсюджується порядок, установлений ст. 207 ПКУ

Редакція ПБО
Стаття

При придбанні туристичним оператором послуг, що включаються до складу туристичних послуг, у нерезидентів розповсюджується порядок, установлений ст. 207 ПКУ

 

Чи розповсюджується порядок оподаткування туристичних послуг, установлений ст. 207 Податкового кодексу України, при придбанні туристичним оператором послуг, що включаються до складу туристичних послуг, у нерезидентів, а не в інших платників податку?

 

<…>

Відповідно до п. 207.3 ст. 203 ПКУ туристичний оператор — особа, яка безпосередньо надає послугу з тимчасового розміщення туриста чи придбаває послуги інших платників податку, що включаються до складу туристичної послуги згідно з п. 207.2 цієї статті, з метою їх надання туристам як безпосередньо, так і через туристичного агента шляхом постачання туристичного ваучера (путівки). Пунктом 207.1 ст. 207 ПКУ передбачено, що цією статтею встановлюються правила оподаткування туристичних послуг, що надаються особою, яка діє від свого власного імені, не є агентом іншої особи і використовує товари чи послуги інших осіб у процесі надання цих туристичних послуг.

Згідно з п. 207.6 ст. 207 ПКУ базою оподаткування в разі проведення операції з постачання на території України туристичним оператором (агентом) туристичної послуги (туристичного ваучера (путівки)), призначеної для її споживання (отримання) за межами території України, є винагорода, а саме різниця між вартістю поставлених ним послуг (туристичного ваучера (путівки)) та вартістю витрат, понесених таким туристичним оператором (агентом) унаслідок придбання (створення) таких туристичних послуг.

Таким чином,

оподаткування туристичних послуг при придбанні туристичним оператором послуг, що включаються до складу туристичних послуг, у нерезидентів, а не в інших платників податку здійснюється у порядку, встановленому ст. 207 ПКУ.

 

 За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПАУ:
www.sta.gov.ua 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі