Теми статей
Обрати теми

Податкові накладні. Податкову накладну на постачання вітчизняних та імпортних товарів реєструвати в ЄРПН потрібно загальною сумою

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Податкову накладну на постачання вітчизняних та імпортних товарів реєструвати в ЄРПН потрібно загальною сумою

 

Підкажіть, якщо в одній податковій накладній фігурують одночасно імпортні та вітчизняні товари, до Єдиного реєстру податкових накладних її слід вносити підсумковою сумою чи тільки в частині імпортного товару?

(м. Харків)

 

Почнемо з того, що згідно з

п. 11 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ податкова накладна, складена на постачання підакцизних або імпортних товарів, підлягає обов'язковій реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — ЄРПН) незалежно від суми ПДВ у ній — але лише з 01.01.2012 р. До цієї дати податкові накладні на зазначені вище постачання повинні реєструватися в загальному порядку. Зокрема, сьогодні та до 01.01.2012 р. реєстрації в ЄРПН підлягають податкові накладні із сумою ПДВ понад 100 тис. грн.* (тобто із загальною сумою постачання понад 600 тис. грн.).

* При цьому нагадуємо, що невдовзі, а саме з 01.01.2012 р., обов'язковій реєстрації в ЄРПН підлягатимуть податкові накладні із сумою ПДВ у них, що перевищує 10 тис. грн. (тобто при постачаннях на суму понад 60 тис. грн.).

Що стосується реєстрації таких накладних з 01.01.2012 р., то зазначимо таке. До ЄРПН вносяться відомості про податкові накладні (та розрахунки коригувань) у цілому, а не щодо окремих постачань. У зв'язку з цим у ситуації, коли в податковій накладній фігурує одночасно і вітчизняний, і імпортний товар,

до ЄРПН слід вносити відомості з податкової накладної в цілому, а не тільки в її імпортній частині. В іншому разі у платника утворюється розбіжність між даними податкової накладної та ЄРПН, що відповідно до п. 201.10 ПКУ може дати податківцям підставу для документальної позапланової виїзної перевірки.

 

Віталій Смердов, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі