Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Уряд затвердив план заходів з подолання негативного сальдо у зовнішній торгівлі

Редакція ПБО
Новини від 26.10.2011 р. № 1074-

Уряд затвердив план заходів з подолання негативного сальдо у зовнішній торгівлі

 

Розпорядженням КМУ «Про затвердження плану заходів з подолання негативного сальдо у зовнішній торгівлі» від 26.10.2011 р. № 1074-р Нацбанку доручено забезпечити (за згодою) запобігання підвищенню рівня споживчого кредитування та запровадити пріоритетне фінансування розвитку вітчизняного реального сектору економіки. Це планується здійснити шляхом посилення вимог щодо надання фінансовими установами споживчих кредитів з урахуванням платоспроможності позичальника — фізичної особи.

Також НБУ, Мінфіну, Мінекономрозвитку доручено забезпечити спрямування кредитних коштів зі сфери споживчого кредитування до сфери виробництва (компенсація відсоткових ставок за кредитами, що спрямовані на розвиток або організацію виробництва).

Як відомо, в НБУ вважають, що споживче кредитування розширює приплив імпортних товарів, підвищуючи девальваційний тиск на курс гривні. Як очікується, заходи, передбачені урядом, дозволять знизити «сірий» імпорт, відтік валюти з банківської системи і спрямувати кошти у промисловість та іпотеку.

Разом з тим самі банки неодноразово заявляли, що скорочення споживчого кредитування не здатне принципово змінити ситуацію з дефіцитом торгового балансу.

Розпорядження від 26.10.2011 р. № 1074-р набрало чинності з 26 жовтня 2011 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі