Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Держмитслужба погодилася з ДПАУ щодо пільги з ПДВ при ввезенні друкованої продукції

Редакція ПБО
Новини від 30.08.2011 р. № 15.1/1269

Держмитслужба погодилася з ДПАУ щодо пільги з ПДВ при ввезенні друкованої продукції

 

Як відомо, головне податкове відомство вважає, що операції із ввезення на митну територію України та операції з поставки на митній території України періодичних видань друкованих засобів масової інформації, книг, учнівських зошитів, підручників і навчальних посібників

від обкладення ПДВ не звільняються, якщо такі товари не мають статусу товарів вітчизняного виробництва (див. лист ДПАУ від 29.08.2011 р. № 23177/7/15-3417-26 // «Податки та бухгалтерський облік», 2011, № 75).

Державна митна служба України підтримала позицію ДПАУ, висловивши у

листі від 30.08.2011 р. № 15.1/1269 таку думку: відповідно до положень Податкового кодексу України пільги зі сплати ПДВ при ввезенні на митну територію Україну друкованої продукції розповсюджуються на словники українсько-іноземної або іноземно-української мови незалежно від країни виробника і виключно на таку продукцію вітчизняного виробництва: періодичні видання друкованих засобів масової інформації та книги (крім видань еротичного характеру); учнівські зошити, підручники та навчальні посібники.

Текст зазначеного листа з редакційним коментарем буде опубліковано в одному з найближчих номерів газети «Податки та бухгалтерський облік».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі