Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Відмітки у податковій накладній при реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних

Редакція ПБО
Стаття

Відмітки у податковій накладній при реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних

 

При створенні податкової накладної у програмі «Податкова звітність» (OPZ) немає можливості прибрати відмітку «залишається у покупця». Пробували відправляти до Єдиного реєстру податкових накладних, але від податківців або не приходить відповіді, або приходить про її невідповідність. Підкажіть, як можна вирішити питання?

 

Для того, щоб знайти відповідь на запитання, яке Вас турбує, необхідно було почитати вбудовану Довідку, а саме, останній абзац пункту 7.

Наведемо його:

ПОРЯДОК роботи з програмним забезпеченням по формуванню податкової звітності в електронному вигляді

П. 7. Збереження документа (Останній абзац)

Для наступних документів:

1.J1201003/F1201003 «Податкова накладна»;

2. J1201203/F1201203 «Розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної» (Додаток 2 до Податкової накладної), у відповідності до вимог статті 201 Податкового кодексу України щодо реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, змінено режими формування, збереження та підготовки до відправки податкових накладних. У разі створення нового документа відмітка, по замовчуванню, проставляється у полі «Копія (залишається у продавця)» без права подальшої зміни та заповнюються обов’язкові реквізити для «Продавця». Після введення необхідних даних податкова накладна зберігається у папці, яка вказана в персональних параметрах як шлях збереження (по замовчуванню C:\OPZ\xml\) та у разі пройденої перевірки структури та наявності в персональних параметрах відмітки про підготовку до відправки, документ з відміткою «Оригінал», тобто накладна, яка призначена для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, зберігається в папці для відправки (по замовчуванню C:\OPZ\send\).

Для друку податкових накладних у програмі «Податкова звітність» (OPZ) формується файл, в якому сформовано два документи: копія та оригінал (це можна побачити і на екрані монітору, якщо дати команду для роздрукування податкової накладної).

Для четвертої (поточної) версії податкової накладної та додатка (J1201004/f1201004 і J1201204/f1201204) — правила аналогічні.

Таким чином, немає необхідності змінювати відмітку відносно того, кому видається податкова накладна, оскільки для друку формується відразу обидва екземпляри, а для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних слід використовувати файл із папки «для відправки» (зазвичай — це папка c:\opz\send), у цьому файлі вже є відмітка «видається покупцеві».

Упевнені, якщо Ви будете здійснювати відправку податкових накладних із папки «для відправки» (зазвичай — це папка c:\opz\send), то перешкод з отриманням повідомлення про реєстрацію податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних більше виникати не буде, тим паче, що термін такої реєстрації доволі великий. Нагадуємо, що згідно з положенням абзацу сьомого пункту 201.10 статті 201 Податкового кодексу України реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється не пізніше двадцяти календарних днів, наступних за датою їх виписки.

 

Головний державний податковий інспектор ДПІ
 у Деснянському районі м. Києва
 О. Вінцевич

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі