Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Фонд соцстраху з ТВП проводить перевірки роботодавців, які завищують зарплату працівницям, які йдуть у декрет

Редакція ПБО
Новини від 23.12.2011 р. № 472/18/99-11

Фонд соцстраху з ТВП проводить перевірки роботодавців, які завищують зарплату працівницям, які йдуть у декрет

 

Міністерство соціальної політики України листом від 23.12.2011 р. № 472/18/99-11 повідомляє, що Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд) щомісяця проводиться моніторинг випадків зловживань з боку окремих страхувальників-роботодавців при виплаті допомоги по вагітності та пологах.

У листі зазначено, що випадки, коли працівнику встановлюється заробітна плата в розмірі, який наближений або дорівнює максимальній величині заробітної плати, на яку нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, не є порушенням чинного законодавства, але разом з тим Фондом проводиться робота з виявлення ознак зловживань при оплаті праці вагітних жінок перед настанням страхового випадку, зокрема підвищення посадових окладів з недотриманням міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень розмірів тарифних ставок (посадових окладів), що передбачено ст. 6 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР, зокрема, коли працівниці перед настанням відпустки у зв’язку вагітністю та пологами встановлюється посадовий оклад вище, ніж в інших працівників, і в окремих випадках вище окладу директора.

При обробці заяв-розрахунків страхувальників щодо проведення фінансування допомоги по вагітності та пологах у великих розмірах, що значно перевищує фонд оплати праці по підприємству, робочими органами Фонду проводяться тематичні перевірки, до яких за необхідності залучаються територіальні інспекції праці та центри зайнятості. За підсумками таких перевірок відповідні звернення спрямовуються до правоохоронних органів для відповідного реагування.

Також звернуто увагу на те, що в усіх виконавчих дирекціях Фонду створені оперативні робочі групи з контролю за фактами незаконної видачі та продовження листків непрацездатності, а також підробки, фальсифікації та «торгівлі» листками непрацездатності.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі