Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Нюанси виписки зведеної податкової накладної

Редакція ПБО
Новини від 06.04.2012 р. № 10162/7/15-3417-16

Нюанси виписки зведеної податкової накладної

 

Згідно з п. 15 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2011 р. № 1379, при безперервному або ритмічному характері постачання товарів/послуг при постійних зв’язках із покупцем покупцеві може бути виписана зведена податкова накладна — виходячи з визначеної у договорі періодичності оплати поставленої продукції (один раз на 5 днів, 10 днів тощо), але не рідше одного разу на місяць і не пізніше останнього дня місяця. У графі 3 при цьому зазначається номенклатура поставлених товарів/послуг, а у графі 2 навпроти кожного виду номенклатури — дата виписки податкової накладної. При цьому до зведеної податкової накладної обов’язково додається реєстр товаротранспортних накладних чи інших відповідних супровідних документів, згідно з якими здійснено постачання.

ДПСУ в листі від 06.04.2012 р. № 10162/7/15-3417-16 по суті дублює раніше надані в ЄБПЗ (Єдина база податкових знань ДПСУ) відповіді та зазначає, що якщо до моменту виписки зведеної податкової накладної відбулася зміна податкових зобов’язань продавця у зв’язку з поверненням покупцю коштів за непоставлені товари/послуги або поверненням покупцем товарів, суми ПДВ у зведеній податковій накладній необхідно зазначати загальною сумою, яка відповідає фактичній сумі поставлених покупцеві товарів/послуг (тобто «згорнуто»). При цьому розрахунок коригування до такої податкової накладної не виписують.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі