Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Податкова оприлюднила проект змін до форм звітності з єдиного податку

Редакція ПБО
Новини

Податкова оприлюднила проект змін до форм звітності з єдиного податку

 

На офіційному сайті ДПС (sts.gov.ua) оприлюднено проект наказу Мінфіну, яким викладено в новій редакції форми Податкових декларацій з єдиного податку (для фізичних осіб та юридичних осіб).

Нововведення обумовлені набранням чинності змінами до Податкового кодексу України, внесеними Законом України від 05.07.2012 р. № 5083-VI, щодо єдиного податку (у цій частині зміни набули чинності з 12.08.2012 р.).

Нагадаємо, що Законом № 5083, зокрема, запроваджено дві додаткові групи платників єдиного податку — групи п’ять і шість (пп. 5 і 6 п. 291.4 ПКУ).

Зауважимо, що у статті «Нові групи 5 та 6 платників ЄП: втілення в життя» // «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 71 було докладно проаналізовано зазначені нововведення.

Водночас існуючими формами Податкової декларації платника єдиного податку — фізичної особи — підприємця* та Податкової декларації платника єдиного податку — юридичної особи* не враховані зазначені зміни. Нова редакція цих звітних форм усуває цю невідповідність.

* Затверджені наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2011 р. № 1688. — Прим. ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі