Теми статей
Обрати теми

У разі розділення упаковки лікарських засобів інструкцією щодо їх застосування має забезпечити суб'єкт господарювання, що займається торгівлею

Редакція ПБО
Лист

Державна служба України з лікарських засобів

У разі розділення упаковки лікарських засобів інструкцією щодо їх застосування має забезпечити суб’єкт господарювання, що займається торгівлею

Лист-роз’яснення від 13.08.2012 р.

 

У відповідь на лист від 23.04.2012 р. № 8176-1.3/2.0/17 щодо надання роз’яснення стосовно необхідності внесення змін до реєстраційних посвідчень для забезпечення інструкцією для медичного застосування кожної одиниці лікарського засобу при реалізації меншої кількості, ніж міститься у промисловій упаковці, Міністерство охорони здоров’я України (далі — МОЗ України) повідомляє наступне.

Державна реєстрація лікарських засобів регламентується Законом України «Про лікарські засоби», постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2005 № 376 «Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів і розмірів збору за їх державну реєстрацію (перереєстрацію)» та наказом МОЗ України 26.08.2005 від № 426 «Про затвердження Порядку проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, що подаються на державну реєстрацію (перереєстрацію), а також експертизи матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів протягом дії реєстраційного посвідчення» (далі — Порядок).

Відповідно до Закону України «Про лікарські засоби» реалізація лікарських засобів дозволяється за наявності інструкції для медичного застосування.

Згідно з Порядком відпуску лікарських засобів і виробів медичного призначення з аптек та їх структурних підрозділів, затвердженим наказом МОЗ України від 19.07.2005 № 360, при необхідності допускається порушення вторинної упаковки для відпуску меншої кількості лікарського засобу, ніж є в упаковці.

Відповідно до законодавства до реалізації дозволяються лікарські засоби, які зареєстровані та внесені до Державного реєстру лікарських засобів України. Також слід зазначити, що лікарські засоби можуть реалізовуватися в пакуванні, яке затверджене під час реєстрації. Законодавством не передбачено вкладання в упаковку декількох інструкцій.

Оскільки згідно із Порядком відпуску лікарських засобів дозволяється розділення упаковки із лікарськими препаратами для відпуску меншої кількості лікарського засобу, ніж є в упаковці, то потурбуватися про забезпечення хворого інструкцією для медичного застосування має суб’єкт господарювання, що займається торгівлею лікарськими засобами, в разі розділення упаковки .

 

Начальник Управління розвитку фармацевтичного
 сектору галузі охорони здоров’я
 Л. Коношевич

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі