Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Чергові зміни у ліцензійних умовах торгівлі лікарськими засобами

Редакція ПБО
Новини від 03.08.2012 р. № 617

Чергові зміни у ліцензійних умовах торгівлі лікарськими засобами

 

Міністерство охорони здоров’я України (далі — МОЗ) наказом від 03.08.2012 р. № 617 унесло чергові зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, затверджених наказом МОЗ від 31.10.2011 р. № 723, якими установлено, що ліцензіат повинен забезпечити дотримання вимог, установлених постановою КМУ «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» від 25.04.2012 р. № 340 щодо рівня цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та їх наявності в аптечному закладі протягом терміну реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою* (далі — пілотний проект), передбаченого зазначеною постановою.

Як відомо, згідно з постановою КМУ від 25.04.2012 р. № 340 з 1 червня по 31 грудня 2012 р. діє пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою шляхом встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на такі засоби. Дія пілотного проекту поширюється на генеричні лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою*, що зареєстровані в Україні, виробляються з дотриманням вимог належної виробничої практики.

У рамках цього проекту зокрема установлено, що на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою постачальницько-збутові надбавки повинні бути не вище ніж 10 % оптово-відпускної ціни та торговельні (роздрібні) надбавки не вище ніж 25 % закупівельної ціни.

Зауважимо, що питанням державного регулювання цін на лікарські засоби для аптек було присвячено статтю «Ціни на ліки в аптеках», що вийшла друком у тематичному номері «Аптечна справа» газети «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 84.

Наказ від 03.08.2012 р. № 617 набере чинності з дня офіційного опублікування.

 

* Перелік міжнародних непатентованих назв лікарських засобів (у вигляді таблеток та капсул), на які поширюється дія пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, наведено у додатку до постанови КМУ від 25.04.2012 р. № 340.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі