Теми статей
Обрати теми

Підрозділи підприємства: структурні та відокремлені

Редакція ПБО
Стаття

Підрозділи підприємства: структурні та відокремлені

 

 

Поки технічний прогрес не винайде, а ринок не зробить доступною для кожного суб’єкта господарювання машину, що дозволяє переміщатися в будь-яку точку нехай не Всесвіту і навіть не Земної кулі, а хоча б у межах території однієї держави, питання про порядок створення та умови роботи підрозділів юрособи не втратить своєї актуальності.

Олена УВАРОВА, юрист Видавничого будинку «Фактор»

 

Підрозділи юрособи: якими вони бувають

Почнемо з того, що вітчизняне законодавство хоча й досить активно оперує термінами «відокремлений підрозділ», «структурний підрозділ», «філія» та «представництво», їх поняття, як і раніше, викликають спори на практиці. Особливо, коли йдеться про розуміння відокремленого підрозділу для цілей ПКУ.

Нагадаємо: первісно ПКУ включив до переліку понять, що використовуються в його тексті, відокремлений підрозділ (п.п. 14.1.30), обмежившись вказівкою на вживання цього терміна в значенні, що встановлено ЦКУ. Проблема лише в тому, що ЦКУ власне визначення поняття «відокремлений підрозділ» не надає, проте розкриває правовий статус філій та представництв, до чого ми ще обов’язково повернемося.

Наступним кроком законодавця стало уточнення поняття відокремленого підрозділу при прийнятті Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення деяких податкових норм» від 24.05.2012 р. № 4834-VI («Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 54). Віднедавна воно звучить так: «відокремлені підрозділи — у значенні, визначеному Цивільним кодексом України та Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців». Для розділу IV цього Кодексу — у визначенні Господарського кодексу України» (п.п. 14.1.30 ПКУ).

Що мав на меті законодавець, проводячи у такий спосіб розмежування понять відокремленого підрозділу, складно навіть припустити. Адже по суті всі три вказані акти — ЦКУ, ГКУ та Закон № 755 (див. табл. 1) — регулюють одну і ту саму сферу правовідносин, пов’язану з діяльністю господарюючих суб’єктів, та виходять з єдиного розуміння того, які підрозділи слід вважати відокремленими. Не може, скажімо, бути такого, що в цілях ЦКУ підрозділ вважатиметься відокремленим, а в цілях ГКУ — ні.

 

Таблиця 1

Нормативний акт

Правове регулювання діяльності підрозділів юрособи

1

2

Цивільний кодекс України

Філією є відокремлений підрозділ юрособи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій (ч. 1 ст. 95).
Представництво відокремлений підрозділ юрособи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює представництво і захист інтересів юрособи (ч. 2 ст. 95).
Філії та представництва не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення (ч. 3 ст. 95).
Керівники філій та представництв призначаються юрособою і діють на підставі виданої нею довіреності (ч. 4 ст. 95).
Відомості про філії та представництва юрособи включаються до єдиного державного реєстру (ч. 5 ст. 95)

Господарський кодекс України

Суб’єкти господарювання мають право відкривати свої філії, представництва, інші відокремлені підрозділи без створення юрособи
(ч. 6 ст. 55).
Підприємство може складатися з виробничих структурних підрозділів (виробництв, цехів, відділень, дільниць, бригад, бюро, лабораторій тощо), а також функціональних структурних підрозділів апарату управління (управлінь, відділів, бюро, служб тощо) (ч. 1 ст. 64).
Функції, права та обов’язки структурних підрозділів підприємства визначаються положеннями про них, які затверджуються в порядку, визначеному статутом підприємства або іншими установчими документами
(ч. 2 ст. 64).
Підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, установлює чисельність працівників та штатний розпис (ч. 3 ст. 64).
Підприємство має право створювати філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи, погоджуючи питання про розміщення таких підрозділів підприємства з відповідними органами місцевого самоврядування в установленому законодавством порядку. Такі відокремлені підрозділи не мають статусу юрособи і діють на підставі положення про них, затвердженого підприємством. Підприємства можуть відкривати рахунки в установах банків через свої відокремлені підрозділи відповідно до закону
(ч. 4 ст. 64).
Діяльність розташованих на території України відокремлених підрозділів підприємств, які знаходяться за її межами, регулюється ГКУ та іншими законами (ч. 5 ст. 64).
Підприємство, що здійснює зовнішньоекономічну діяльність, може відкривати за межами України свої представництва, філії та виробничі підрозділи, утримання яких здійснюється за кошти підприємства (ч. 3 ст. 68).
Діяльність філій, представництв та інших відокремлених підрозділів підприємств, створених згідно із законодавством інших держав, здійснюється на території України відповідно до законодавства України (ч. 3 ст. 117)

Закон № 755

Відокремлений підрозділ юридичної особи — це філія, інший підрозділ юрособи, що знаходиться поза її місцезнаходженням та виробляє продукцію, виконує роботи або операції, надає послуги від імені юрособи, або представництво, яке здійснює представництво і захист інтересів юридичної особи (ч. 1 ст. 1).
Відокремлені підрозділи юрособи не підлягають держреєстрації (ч. 4 ст. 4).
Представництва, філії іноземних компаній в Україні підлягають акредитації на території України в порядку, установленому законом (ч. 5 ст. 4).
Відомості про відокремлені підрозділи юрособи залучаються до його реєстраційної справи та включаються до Єдиного держреєстру (ч. 1 ст. 28)

 

Наведені законодавчі положення, що регулюють порядок створення та умови діяльності підрозділів юрособи, слід читати в комплексі. Із них видно, що крім можливості створення відокремлених підрозділів, у підприємств є право створювати виробничі структурні підрозділи (виробництва, цехи, відділення, дільниці, бригади, бюро, лабораторії тощо), а також функціональні структурні підрозділи апарату управління (управління, відділи, бюро, служби тощо).

Загальною ознакою для відокремлених та структурних підрозділів є те, що і перші і другі, маючи статус певної окремої структури, не можуть виступати самостійними господарюючими суб’єктами (інакше кажучи, нести зобов’язання за договором, виступати суб’єктом податкової чи адміністративно-господарської відповідальності, братиме участь у судових розглядах у разі їх виникнення буде все одно юрособа). Вони залишаються частиною юридичної особи. Проте, якщо структурні підрозділи (наприклад, дирекція, бухгалтерія, відділ маркетингу, рекламний відділ тощо) виділяються в окремий її елемент лише організаційно і подібний поділ має значення тільки для внутрішніх цілей юрособи, то відокремлені підрозділи отримують певні юридичні правомочності, що дозволяє їм виступати від імені юрособи у відносинах з третіми особами.

Функції, права та обов’язки і структурних, і відокремлених підрозділів підприємства визначаються положеннями про них, які затверджуються в порядку, передбаченому статутом підприємства чи іншими установчими документами.

У цілому, можна виділити такі ознаки відокремлених та структурних підрозділів (табл. 2):

 

Таблиця 2

Ознака

Відокремлений підрозділ

Структурний підрозділ

1

2

3

Місцезнаходження

Завжди розташовується окремо від юрособи, тобто має свою адресу місцезнаходження

Може розташовуватися як за окремою адресою, так і за адресою головного підприємства

Примітка. Відмінність, як бачимо, полягає в тому, що відокремлений підрозділ завжди розташовується поза місцезнаходженням головного підприємства. Допустимі різні варіанти — від розташування філії в сусідньому офісі, будівлі відносно місцезнаходження головного підприємства до створення відокремленого підрозділу в іншому районі, місті, області, державі.
ПКУ вказує на таку ознаку відокремлених підрозділів, як наявність податкової адреси — місцезнаходження, відомості про яке містяться в Єдиному держреєстрі.

Можливість вступати у правовідносини від імені юрособи

Може вступати у правовідносини з третіми особами в межах повноважень, наданих головним підприємством. Підтвердженням їх наявності буде довіреність, що видається юрособою керівнику підрозділу

Не має повноважень виступати у відносинах з третіми особами від імені юрособи

Примітка. На відносини, в яких відокремлений підрозділ виступає від імені юрособи, поширюються норми про представництво. Щоб визначити, чи мав право керівник філії на вчинення тієї чи іншої дії, зокрема, на укладення договору, суди перевіряють зміст статуту підприємства, положення про філію (представництво) та виданої такому керівнику довіреності (див. постанову Київського апеляційного госпсуду від 15.11.2006 р. № 8/215, постанови ВГСУ від 21.04.2008 р. № 4/2771-27/370, від 06.04.2010 р. № 07/194-09, від 15.05.2008 р. № 2-26/3726-2007).
Інакше кажучи, керівник відокремленого підрозділу діє від свого імені, але, як і будь-який представник, замість юрособи. Відомості про нього як про особу, уповноважену діяти від імені юрособи, вносяться до Єдиного держреєстру.
Структурний підрозділ функціями представництва не наділений. Проте це не означає, що керівник такого підрозділу не може бути наділений певними повноваженнями, що дозволяють йому вчиняти фактичні дії та підписувати документи від імені юрособи. Наприклад, якщо статут підприємства дозволяє, директор може наділити головного бухгалтера повноваженням на підписання договорів на час його відсутності. Проте при цьому головний бухгалтер не діятиме як керівник такого структурного підрозділу, як бухгалтерія. Він діятиме безпосередньо від юрособи, і повноваження його визначатимуться виключно такими внутрішніми документами, як статут підприємства та наказ керівника.

Наявність у керівника підрозділу довіреності, що дає право вчинювати дії від імені юрособи

Керівники відокремлених підрозділів діють на підставі довіреності юридичної особи, яка дає можливість здійснювати представництво юрособи перед іншими особами, вступати з ними у взаємовідносини від імені та в інтересах юридичної особи

Така довіреність не видається

Примітка. Довіреність, що видається керівнику відокремленого підрозділу, обов’язкового нотаріального посвідчення не потребує.
За відсутності довіреності керівник філії не зможе вчиняти самостійно жодних юридично значимих дій — Положення про філію не замінює довіреність і не оформлює повноваження керівника філії належним чином.

Виконувані функції

Не обмежені: це можуть бути будь-які функції, якими наділене саме головне підприємство

Обмежені якимсь певним напрямом — виробнича функція, торговельна, управлінська

Примітка. Максимально «функціональними» виступають філії. У зв’язку з цим в юридичній літературі підкреслюється, що повноваження філії є більш широкими та включають виготовлення продукції, виконання робіт або надання послуг від імені юрособи, а також представництво і захист її прав та інтересів (абзац перший ч. 1 ст. 1 Закону № 755).
У свою чергу, повноваження представництва обмежуються тільки представництвом і захистом прав та інтересів юрособи.

Проте такий широкий набір функціональних обов’язків не надає філії статусу юрособи.
Не має вводити в оману той факт, що згідно з наведеним у ст. 1 Закону № 755 визначенням відокремленим вважається підрозділ, який виробляє продукцію, виконує роботи або операції, надає послуги. Іноді висловлюється думка, що відокремленим повинен вважатися будь-який підрозділ, що знаходиться за іншою адресою, ніж адреса держреєстрації юрособи, та виконує будь-які з названих дій. Умовно кажучи, за такого підходу будь-який цех, склад, торговельна точка тощо повинні отримати статус відокремленого підрозділу.
Ми з таким підходом погодитися не можемо. Як вбачається, визначальним стає застереження про те, що відокремлений підрозділ названі функції виконує «від імені юрособи». Виступати від чийогось імені, як відомо, можна лише у відносинах з третіми особами і лише зважаючи на спеціальне доручення на це (чи то згідно із законом, чи то за дорученням). Структурний підрозділ діяти від імені юрособи не може. Це не виключає того, що юрособа може наділити, наприклад, працівника структурного підрозділу повноваженням на підписання тих чи інших первинних документів. У цій ситуації елементів відносин представництва не виникає. Тому, скажімо, склад, що відпускає та приймає товари, виробничий цех, бухгалтерія, розташована у приміщенні за окремою адресою, відокремленими підрозділами вважатися не можуть, навіть якщо їх окремі працівники наділені повноваженнями на підписання первинних документів.
Коли ж ідеться про відокремлений підрозділ, то, по-перше, у межах своїх повноважень філія може і сама виступати ініціатором укладення тих чи інших правочинів, по-друге, не будучи самостійним суб’єктом господарювання, філія, проте, підписує документи із зазначенням у них свого статусу. Тобто юридичні наслідки настають для юрособи, але в документах буде вказано, що від імені юрособи діє філія чи інший відокремлений підрозділ.

Наявність банківського рахунка

Можуть відкрити окремий банківський рахунок для обслуговування своєї діяльності. Наявність такого рахунка з юридичної точки зору не є обов’язковою ознакою відокремленого підрозділу

Не можуть мати окремого банківського рахунка

Майнова відокремленість

Мають окремо виділене майно з можливістю самостійної реалізації відносно нього тих прав, які було делеговано керівнику відокремленого підрозділу

Відсутня. Закріплення того чи іншого майна за певними структурними підрозділами може здійснюватися виключно в цілях інвентаризації, тобто мати лише внутрішнє значення. При цьому будь-якими повноваженнями щодо розпоряджання таким майном структурний підрозділ не наділяється

Примітка. Філія не стає власником виділеного їй майна, оскільки не має статусу юрособи. Проте її наділено повноваженням самостійно таким майном розпоряджатися. Усі дії, вчинені філією щодо переданого їй майна, створюють юридичні наслідки для головного підприємства.
Для виділення філії майна необхідно складання акта передачі майна, що є внутрішнім документом головної організації. Цей документ необхідний, насамперед, у цілях контролю з боку керівництва головної організації за керівником філії, а також для відображення в бухгалтерському обліку передачі майна, що відбулася. Найменування акта може бути будь-яким, наприклад, акт передачі майна філії.
Головне підприємство, залишаючись власником майна, переданого філії, може в будь-який час забрати його у філії. Крім того, передача майна філії не є перешкодою для того, щоб на нього було звернено стягнення за боргами головного підприємства.

Уключення відомостей до Єдиного держреєстру

Відомості про відокремлений підрозділ в обов’язковому порядку включаються до Єдиного держреєстру

Відомості про структурний підрозділ не включаються до Єдиного держреєстру

Примітка. Досить поширеною є думка про те, що підприємство внаслідок того, що ГКУ визнає за ним право самостійно визначати внутрішню організацію та структуру, має право на власний розсуд вирішувати питання про надання тому чи іншому підрозділу статусу відокремленого. Вважаємо, що акцент має бути зроблено дещо інший: якщо юрособа наділяє свій підрозділ правомочністю виступати від імені такого підприємства у відносинах з третіми особами, розпоряджатися певним майном, самостійно вирішувати питання про вчинення тих чи інших правочинів тощо, скористатися вказаними повноваженнями підрозділ зможе тільки в разі, якщо відомості про нього буде включено до Єдиного держреєстру.

 

Названий перелік ознак, що відрізняють відокремлені підрозділи від структурних, можна доповнити й такою ознакою (радше, похідною від них), як наявність статусу платника податків. Як відомо, відокремлений підрозділ може виступати платником окремих податків і зборів, на відміну від структурного, яке за жодних умов отримати статус платника податків не може.

Зауважимо, що всупереч твердженням окремих експертів про те, що закріплений в ЦКУ перелік відокремлених підрозділів, який складається лише з філій та представництв, слід вважати вичерпним, сам ЦКУ на таку винятковість не вказує. Як ми бачимо з наведеного вище тексту ГКУ (див. табл. 1), крім філій та представництв, у підприємства можуть бути й інші види відокремлених підрозділів (наприклад, відділення). І підстав вважати, що в цій частині ГКУ вступає в суперечність із ЦКУ, немає (див. також п. 6 Модельного статуту товариства з обмеженою відповідальністю, затвердженого постановою Кабміну від 16.11.2011 р. № 1182). Указує на можливість визнання інших, крім філій та представництв, видів відокремлених підрозділів і ПКУ (див., наприклад, пп. 14.1.122, 14.1.180, 14.1.182, 14.1.222).

Наведемо декілька прикладів, що ілюструють відмінності між відокремленим та структурним підрозділами.

Приклад 1. У підприємства є в іншому місті оптовий склад-магазин, через який воно здійснює торгівлю, а частину площ здає в оренду. Усі договори з постачальниками, покупцями, а також з орендарями підписує директор підприємства.

У такій ситуації магазин слід визнати структурним підрозділом юрособи, оскільки незважаючи на виконання певних функцій юрособи (зокрема, торговельної), у відносини з третіми особами юрособа вступає безпосередньо, без опосередкування через директора магазина. Повторимося: це не виключає тієї можливості, що окремі первинні документи, податкові накладні може бути уповноважений підписувати співробітник магазину. Як бачимо, визначальним у цій ситуації є питання про те, чи наділений магазин повноваженням на самостійне укладення тих чи інших правочинів, розпоряджання закріпленим за ним майном.

Більше того, самі податківці визнають можливість здійснення торговельної діяльності без отримання торговельною точкою статусу відокремленого підрозділу. Як вони зазначають, у такій ситуації головному підприємству достатньо стати на облік за неосновним місцем за місцезнаходженням такої торговельної точки.

Приклад 2. Підприємство офіційно зареєстроване за адресою: вул. Сократа, буд. 52. Проте за цією адресою діяльність не здійснюється, приміщення навіть не орендуються, а офіс фактично знаходиться за адресою: вул. Олександрійська, 4.

У цій ситуації йдеться не про створення відокремленого підрозділу, а про незнаходження підприємства за адресою своєї державної реєстрації (детальніше див. «Незбіг юридичної та фактичної адреси: можливі наслідки» // «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 42).

Приклад 3. Підприємство офіційно зареєстроване за адресою: вул. Сократа, буд. 52. За цією адресою розташований виробничий цех підприємства. Офіс же знаходиться за адресою: вул. Олександрійська, 4.

Така ситуація цілком допустима (ЦКУ у ст. 93 визначає місцезнаходження не обов’язково як адресу, за якою знаходиться офіс юрособи, а й як адресу, за якою здійснюється його фактична діяльність). Реєструвати офіс як відокремлений підрозділ необхідності немає. У цій ситуації офіс виступає лише структурно відокремленою частиною, жодними самостійними від юрособи повноваженнями не наділеною. Той факт, що офіс знаходиться за адресою, що відрізняється від адреси держреєстрації, не є достатньою підставою вважати його відокремленим підрозділом.

Податкові органи в подібних ситуаціях вказують на необхідність повідомити їх про місцезнаходження офісу шляхом направлення форми № 20-ОПП. Проте, на нашу думку, сам по собі факт наявності офісу або декількох офісів, виробничих приміщень нового об’єкта оподаткування для юрособи не створює. Обов’язок направити таке повідомлення виникне, наприклад, у випадку, якщо підприємство використовуватиме газовий котел за місцезнаходженням офісних або виробничих приміщень, або підприємством буде укладено договір на надання послуг водопостачання, при цьому вода використовуватиметься не лише для гігієнічних і санітарних потреб тощо.

Приклад 4 . Магазин підприємства знаходиться в тому ж населеному пункті, що і офіс, який є місцем держреєстрації юрособи. Директор магазину діє на підставі довіреності та положення про магазин, самостійно укладає договори на закупівлю необхідних товарів, наймає працівників.

Має місце відокремлений підрозділ юрособи, відомості про який має бути включено до Єдиного держреєстру. Магазин, відомості про який уключаються до Єдиного держреєстру, буде взято на податковий облік за місцем свого знаходження. Маючи статус платника податків, він може самостійно придбати торговий патент та виконувати податкові зобов’язання з його оплати (п.п. 267.1.1 ПКУ).

 

Порядок створення відокремленого підрозділу

Процедуру створення відокремленого підрозділу для зручності наведемо в табличній формі.

 

Таблиця 3

Створення відокремленого підрозділу

Етап 1. Прийняття рішення про створення відокремленого підрозділу

Рішення про створення філії чи іншого відокремленого підрозділу юридичної особи приймається його органом управління. Питання створення філій та інших відокремлених підрозділів віднесено до виключної компетенції загальних зборів учасників. Додатково цей момент слід застерегти у статуті господарського товариства.

Рішення про створення філії оформляється у вигляді протоколу. Це може бути протокол загальних зборів учасників або рішення учасника госптовариства (для товариств з одним учасником).

Держреєстратору може бути подано витяг із проколу загальних зборів. Витяг має бути підписано головуючим на загальних зборах та скріплено печаткою юридичної особи. Нотаріально посвідчувати такий витяг не потрібно (див. лист Держкомпідприємництва від 05.10.2004 р. № 6809).

Звертаємо увагу на необхідність правильного зазначення найменування відокремленого підрозділу. Так, згідно з п. 1.8 Вимог щодо написання найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу, затверджених наказом Мін’юсту від 05.03.2012 р. № 368/5, найменування відокремленого підрозділу має містити слова «відокремлений підрозділ» («філія», «представництво» тощо) та вказувати на приналежність до юридичної особи, яка створила зазначений відокремлений підрозділ. Крім того, до найменування відокремленого підрозділу застосовуються все ті вимоги та обмеження, що і до найменування юрособи, зокрема:

— найменування має бути викладене українською мовою та додатково англійською (за наявності)*;

* Щоправда, у зв’язку з набуттям чинності 10 серпня 2012 року Законом України «Про засади державної мовної політики» від 03.07.2012 р. № 5029-VI підхід до вирішення цього питання може змінитися (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 69). Поки ж держреєстратори продовжують керуватися наведеними вимогами.

— назва може складатися з власної назви, а також містити інформацію відносно мети діяльності, відокремлений підрозділ може також мати скорочене найменування;

— найменування відокремленого підрозділу юрособи не може бути тотожне найменуванню іншої юрособи або її відокремленого підрозділу;

— у найменуванні відокремленого підрозділу заборонено використання найменувань органів держвлади, місцевого самоврядування та історичних державних найменувань, перелік яких установлюється Кабміном;

— у назві підрозділу не може використовуватися слово «національний»;

— обмеження щодо кількості символів у найменуванні скасовано;

— при написанні найменування використовуються літери українського алфавіту й такі розділові знаки та символи: дужки ( ), крапка (.), кома (,), апостроф ( ‘ ), дефіс (-), тире ( — ), номер (№), знак оклику (!), коса риска (/), лапки (« »), двокрапка (:), знак питання (?), плюс (+), знак рівності (=), зірочка (*), ет комерційна (@), а також, у разі необхідності, цифри: арабські (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0) та римські (I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, L, C, D, M). Використання інших символів у найменуванні заборонено.

Етап 2. Розробка та затвердження положення
про відокремлений підрозділ

Як передбачає чинне законодавство, відокремлений підрозділ юрособи діє на підставі затвердженого ним положення. Проте при цьому в законодавстві немає жодних формалізованих вимог до змісту положення про філію, представництво чи інший відокремлений підрозділ (за винятком відокремлених підрозділів окремих юросіб, до яких висуваються спеціальні вимоги, наприклад, підрозділів кредитних спілок, примірний статут та примірні внутрішні положення для яких затверджено розпорядженням Держкомісії з регулювання ринків фінпослуг від 13.03.2008 р. № 338). Тому суб’єкти господарювання в цьому питанні можуть почуватися досить спокійно, проте мінімальний перелік відомостей, які необхідно включити до положення про філію, ми все ж назвемо:

— найменування та місцезнаходження підрозділу;

— організаційна структура та функції філії, повноваження, права й обов’язки його керівника;

— порядок організації роботи, звітності та надання інформації про діяльність відокремленого підрозділу;

— інші питання, пов’язані з діяльністю підрозділу та його взаємодією з головним підприємством.

Слід звернути увагу, що згідно з п. 3 ч. 1 ст. 77 Закону про АТ кожне акціонерне товариство повинне здійснювати зберігання положення про кожну філію та кожне представництво АТ. Як зазначено в ч. 2 цієї статті, ці документи зберігаються в акціонерному товаристві за його місцезнаходженням або в іншому місці, відомому і доступному акціонерам.

Етап 3. Уключення відомостей про відокремлений підрозділ до Єдиного держреєстру, узяття на облік у держорганах

Відомості про відокремлені підрозділи юридичної особи має бути включено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, незважаючи на те, що відокремлені підрозділи юрособами не є та як самостійні суб’єкти державній реєстрації не підлягають.

Для включення відомостей про відокремлений підрозділ до Єдиного держреєстру підприємство повинне подати (направити рекомендованим листом з описом вкладення) державному реєстратору за своїм місцезнаходженням заповнену Реєстраційну картку про створення відокремленого підрозділу за формою № 5, яку затверджено наказом Мін’юсту від 14.10.2011 р. № 3178/5, та рішення органу управління юридичної особи про створення відокремленого підрозділу (як уже зазначалося, це може бути витяг із протоколу загальних зборів, рішення учасника товариства).

За відсутності в державного реєстратора зауважень до поданих документів він зобов’язаний протягом двох робочих днів залучити їх до реєстраційної справи юридичної особи, внести відповідний запис до ЄДР і того ж дня передати відповідні відомості про відокремлений підрозділ органам статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування за місцезнаходженням юридичної особи та за місцезнаходженням відокремленого підрозділу (ч. 9 ст. 28 Закону № 755). Тому в загальному випадку для юридичної особи відсутня необхідність в окремому поданні документів до кожного із зазначених органів.

До ЄДР держреєстратор вносить такі відомості про відокремлений підрозділ:

— ідентифікаційний код відокремленого підрозділу (код ЄДРПОУ), який згідно з Положенням про Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України в редакції постанови КМУ від 22.06.2005 р. № 499 присвоюється самим державним реєстратором;

— повне найменування відокремленого підрозділу;

— місцезнаходження відокремленого підрозділу;

види діяльності відокремленого підрозділу (усі або тільки окремі види діяльності юридичної особи);

— прізвище, ім’я та по батькові осіб, які мають право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи на підставі довіреності, у тому числі підписувати договори, їх ідентифікаційні номери платників податків;

— дата взяття на облік в органах статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування;

— дата і номер запису про включення відомостей до Єдиного реєстру;

— місце проведення запису про включення відомостей до Єдиного реєстру;

— місцезнаходження реєстраційної справи юридичної особи;

— прізвище, ім’я та по батькові посадової особи, яка внесла до Єдиного реєстру запис про включення відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи.

Щоб отримати довідку з ЄДРПОУ для відокремленого підрозділу юрособи, необхідно звернутися до ограну держстатистики із запитом про надання адміністративної послуги з видачі відповідної довідки та документом, що підтверджує повноваження представника, який надав запит. Послуга з видачі довідки є платною. Плата становить:

13 грн. — для видачі довідки протягом 5 робочих днів;

17 грн. — для видачі довідки протягом 2 робочих днів;

26 грн. — для видачі довідки протягом 1 робочого дня.

Отриманий код за ЄДРПОУ є податковим номером для відокремленого підрозділу (п. 2.2 Порядку № 1588).

Узяття відокремленого підрозділу на облік як платника податків здійснюється на підставі повідомлення про створення такого підрозділу, яке державний реєстратор направляє органу державної податкової служби за місцезнаходженням такого підрозділу (п. 3.2 Порядку № 1588).

Як підтвердження взяття на облік податковий орган направляє новому платнику податків довідку за ф. № 4-ОПП.

За бажанням відокремлений підрозділ за місцем своєї реєстрації для взяття на податковий облік може самостійно подати (п.п. 4.2.2 Порядку № 1588):

заяву за ф. № 1-ОПП;

копію документа, що підтверджує присвоєння коду за ЄДРПОУ;

копію витягу з Єдиного держреєстру із зазначенням відомостей про відокремлений підрозділ.

Узяття на податковий облік підрозділів іноземних компаній здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених п. 3.4 Порядку № 1588.

Крім того, якщо за місцезнаходженням відокремленого підрозділу в головного підприємства виникає новий об’єкт оподаткування, з яким пов’язаний обов’язок з подання податкової звітності, сплати податкових зобов’язань (наприклад, для розташування філії орендується комунальна земля, у зв’язку з чим у підприємства виник новий об’єкт оподаткування — земельна ділянка), головному підприємству необхідно додатково стати за місцезнаходженням підрозділу на податковий облік за неосновним місцем (якщо підрозділ знаходиться в іншій адміністративно-територіальній одиниці, ніж само підприємство) або подати до податкового органу повідомлення за ф. № 20-ОПП, якщо місцезнаходження підрозділу — у тій же адміністративно-територіальній одиниці, що й головного підприємства.

Що стосується, зокрема, узяття відокремленого підрозділу на облік в органі Пенсійного фонду України, то згідно з Порядком взяття на облік і зняття з обліку в органах Пенсійного фонду України платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженим постановою правління ПФУ від 27.09.2010 р. № 21-6, воно здійснюється тільки в тому випадку, якщо такий відокремлений підрозділ має окремий баланс та самостійно веде розрахунки із застрахованими особами за своїм місцезнаходженням (див. п. 3.1). Про наявність таких обставин юридична особа в 10-денний строк повідомляє орган Пенсійного фонду України за місцезнаходженням відокремленого підрозділу, що є підставою для взяття відокремленого підрозділу на облік в органах Пенсійного фонду України.

Звертаємо також увагу, що в разі створення філії суб’єктом господарювання, який здійснює види діяльності, що ліцензуються, і така діяльність здійснюватиметься у тому числі за місцезнаходженням філії, до органу ліцензування необхідно подати заяву встановленого зразка про видачу копії ліцензії, а також передбачений законодавчими актами перелік документів (ч. 9 ст. 14 Закону України «Про ліцензування окремих видів господарської діяльності» від 01.06.2000 р. № 1775-III).

Етап 4. Призначення керівника філії та видача йому довіреності

Керівники філій та представництв призначаються юридичною особою та діють на підставі виданої їм довіреності. Будь-яких спеціальних вимог до оформлення довіреності для керівника відокремленого підрозділу в законодавстві немає. Підставою для її видачі є акт органу управління товариством (протокол загальних зборів учасників, рішення учасника, протокол засідання наглядової ради), яким особу призначено керівником відокремленого підрозділу господарського товариства. Нотаріально посвідчувати довіреність необов’язково, утім, за бажанням зробити це можна.

При складанні тексту довіреності важливо звернути увагу на коло повноважень, які надаються керівнику філії чи іншого відокремленого підрозділу. Їх умовно ділять на дві групи — повноваження за поданням юрособи перед іншими суб’єктами господарювання (зокрема, при укладенні правочинів) та повноваження за поданням юрособи в суді та інших державних органах.

Етап 5. Наділення філії певним майном

Як уже зазначалося, відмітною рисою філій та інших відокремлених підрозділів є наділення їх відокремленим майном із можливістю самостійної реалізації щодо нього тих прав, які було делеговано керівнику відокремленого підрозділу. Майно передається (відокремлюється) у тому обсязі та якості, які необхідні для здійснення відокремленим підрозділом автономної діяльності від імені підприємства. Так, згідно зі ст. 8 Закону про бухоблік підприємство має можливість виділення на окремий баланс філій, представництв, відділень та інших відокремлених підрозділів, які зобов’язані вести бухгалтерський облік, з наступним уключенням їх показників до фінансової звітності підприємства.

Крім того, як уже зазначалося, юридична особа може відкривати через свої філії та представництва рахунки в банках (п. 6.1 ст. 6 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» від 05.04.2001 р. № 2346).

 

Ліквідація філії здійснюється в тому ж порядку, що і її створення. Майно філії, яка припинила діяльність, передається головному підприємству за актом, закриваються рахунки в банку; відкликається довіреність керівника філії, положення про філію визнається таким, що втратило чинність, до статуту юридичної особи вносяться зміни в частині вилучення відомостей про наявність у нього філій. Зміни в установчих документах юридичної особи, пов’язані з ліквідацією філії, також має бути зареєстровано в установленому порядку.

Тепер зупинимося на окремих моментах, що викликають на практиці запитання.

 

Філії та трудові відносини

Сторонами трудового договору є працівник (фізична особа) та роботодавець (юридична чи фізична особа). Інакше кажучи, де б не здійснювала свою трудову функцію наймана особа, вона вважається працівником головного підприємства, а не філії.

Це не виключає того, що довіреністю керівнику філії може бути делеговано право укладення трудових договорів із працівниками (або з певною категорією працівників). У цьому випадку трудовий договір та наказ про прийняття на роботу підписуватиме керівник філії. Погодження кандидатур майбутніх працівників та умов їх трудових договорів із головним підприємством у цьому випадку не потрібне. Проте незалежно від того, ким було укладено трудовий договір з працівником (керівником філії чи належною особою з боку головного підприємства), зобов’язання перед працівником згідно з трудовим законодавством та умовами трудового договору нестиме організація в особі її керівника.

За наявності в довіреності повноважень на укладення трудового договору та за відсутності права на його розірвання керівник філії не має права звільняти працівників (при цьому як відсутність права на звільнення слід розглядати і відсутність спеціальної вказівки в довіреності із цього приводу). У разі порушення зазначеного порядку звільненого працівника в разі звернення до суду буде поновлено на роботі, а з юридичної особи стягнуто оплату за вимушений прогул.

У графі 3 розділу «Відомості про працю» як заголовок має вказуватися повне найменування головного підприємства. Під цим заголовком у графі 1 ставиться порядковий номер запису, який вноситься, у графі 2 зазначається дата прийняття на роботу. У графі 3 пишеться: «Прийнятий або призначений до такої-то філії» із вказівкою її конкретного найменування, а також роботи, професії або посади та присвоєного розряду. У цій же графі можна вказати місцезнаходження філії, проте занесення цієї інформації до трудової книжки не є обов’язковим.

 

Відокремлені підрозділи та бази персональних даних

Якщо в підприємства є відокремлений підрозділ, назва бази персональних даних якого збігається з назвою бази персональних даних головного підприємства (скажімо, база персональних даних «Працівники» або «Абоненти» тощо), то Держслужба із захисту персональних даних визнає, що необхідності в окремій реєстрації немає, проте в розділі ІІ на четвертій сторінці заяви на реєстрацію бази персональних даних необхідно продублювати назву бази персональних даних та вказати місцезнаходження такого відокремленого підрозділу.

Якщо ж у відокремленому підрозділі ведеться своя унікальна база персональних даних, назва якої не збігається з базою персональних даних головного підприємства, то тоді на неї складається окрема заява про реєстрацію. Як власник бази вказується головне підприємство, а як місцезнаходження — адреса, за якою розташований відокремлений підрозділ (детальніше див. «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 48).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі