Теми статей
Обрати теми

Загальні питання із заповнення. Продовження строків подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Продовження строків подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ

 

Чи можливо продовжити строк подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ?

(м. Київ)

 

Податкові агенти формують Податковий розрахунок за формою № 1ДФ окремо за кожен квартал (податковий період) та подають його до органу ДПС протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу (п. 49.18, п.п. «б» п. 176.1 ПКУ, п. 2.1 Порядку № 1020). За календарний рік Податковий розрахунок не подається.

Якщо останній день строку подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ припадає на вихідний або святковий день , то останнім днем строку подання вважається операційний (банківський) день, наступний за вихідним або святковим днем.

Щодо граничного строку подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ за 1 квартал 2013 року зазначимо таке. КМУ розпорядженням від 19.12.2012 р. № 1043-р рекомендував керівникам підприємств, установ та організацій перенести в порядку та на умовах, установлених законодавством, у 2013 році для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями, робочий день з п’ятниці 10 травня — на суботу 1 червня. У разі якщо в податківців 10 травня 2013 року буде неробочим днем, граничним строком подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ буде 13 травня 2013 року. В іншому разі податковим агентам необхідно буде подати Податковий розрахунок за 1 квартал 2013 року не пізніше 10 травня 2013 року.

Крім того, граничні строки подання Податкового розрахунку може бути продовжено керівником контролюючого органу (його заступником) за письмовим запитом посадової особи юридичної особи (фізичної особи — підприємця), якщо протягом усього строку подання цього розрахунку така особа:

по-перше, перебувала за межами України (п.п. 102.6.1 ПКУ), або перебувала у плаванні на морських суднах за межами України у складі команди (екіпажа) таких суден (п.п. 102.6.2 ПКУ), або перебувала в місцях позбавлення волі за вироком суду (п.п. 102.6.3 ПКУ), або мала обмежену свободу пересування у зв’язку з ув’язненням чи полоном на території інших держав, або внаслідок інших обставин непереборної сили, що підтверджені документально (п.п. 102.6.4 ПКУ), або була визнана за рішенням суду безвісно відсутньою чи перебувала в розшуку у випадках, передбачених законом (п.п. 102.6.5 ПКУ);

по-друге, юрособа не мала інших посадових осіб, уповноважених відповідно до законодавства України нараховувати, утримувати та перераховувати до бюджету податки, а також вести бухгалтерський облік, складати та подавати податкову звітність.

Механізм такого продовження прописано в Порядку застосування норм пунктів 102.6 — 102.7 статті 102 Податкового кодексу України, затвердженому наказом ДПАУ від 24.12.2010 р. № 1044.

Протягом строків продовження граничних строків подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ штрафні санкції за несвоєчасне подання, установлені ПКУ, до податкового агента не застосовуються.

 

Лілія Калашникова, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі