Теми статей
Обрати теми

Загальні питання із заповнення. Якщо зарплата не виплачена у строк, установлений колективним договором

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Якщо зарплата не виплачена у строк, установлений колективним договором

 

Згідно з положеннями колективного договору заробітна плата на підприємстві виплачується двічі на місяць 7 і 22 числа. Якщо день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні. Оскільки 7 квітня 2013 року є вихідним днем, то заробітна плата за березень 2013 року мала бути виплачена працівникам напередодні, тобто 5 квітня 2013 року. Проте у зв’язку з відсутністю грошових коштів на поточному рахунку підприємства, зарплату у зазначений строк виплачено не було, і чи буде її виплачено у квітні 2013 року, не відомо. Як у цьому випадку заповнити графи 3а, 3, 4а і 4 Податкового розрахунку за формою № 1ДФ за 1 квартал 2013 року?

(м. Київ)

 

Згідно з положеннями Порядку № 1020 при заповненні табличної частини Податкового розрахунку за формою № 1ДФ податковий агент указує щодо кожної фізичної особи:

— у графі 3а «Сума виплаченого доходу» — нараховані за звітний квартал доходи відповідно до довідника ознак доходів, наведеного в додатку до Порядку № 1020. Причому в цій графі слід указувати всі нараховані фізичній особі у звітному кварталі доходи, незалежно від того, виплачені вони чи ні. Нараховані доходи відображаються без вирахування податку на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО), суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та суми податкової соціальної пільги за її наявності;

— у графі 3 «Сума виплаченого доходу» — суму фактично виплачених у звітному кварталі доходів платнику податків податковим агентом. При цьому в абзаці другому п. 3.3 Порядку № 1020 зазначено, що «заробітна плата, що виплачується в установлені строки в наступному місяці, має бути відображена в податковому розрахунку за той період, до якого входить попередній місяць, за який заробітна плата була нарахована»;

— у графі 4а «Сума нарахованого податку» — суму ПДФО, нарахованого та утриманого з доходу фізособи;

— у графі 4 «Сума перерахованого податку» — фактичну суму перерахованого до бюджету ПДФО.

Таким чином, у разі повної та своєчасної (у встановлені строки) виплати зарплати збігатимуться значення граф 3а і 3 та значення граф 4а і 4 Податкового розрахунку за формою № 1ДФ.

Причому, на нашу думку, під установленими строками слід розуміти строки виплати зарплати, указані у ст. 115 КЗпП. Ця стаття зобов’язує роботодавців виплачувати працівникам заробітну плату регулярно в робочі дні у строки, установлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів — представниками, обраними та уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, і не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. Якщо день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітну плату має бути виплачено напередодні. Тобто, на наш погляд, тільки при дотриманні роботодавцем строків виплати зарплати, установлених на підприємстві, можна говорити про виплату зарплати в установлені строки, про які йдеться в абзаці другому п. 3.3 Порядку № 1020. Наприклад, якщо згідно з колективним договором зарплата за другу половину місяця має виплачуватися на підприємстві 7 числа місяця, наступного за місяцем нарахування, то своєчасною (з дотриманням установлених строків) вважатиметься виплата зарплати за січень 2013 року — не пізніше 7 лютого 2013 року, за лютий 2013 року — не пізніше 7 березня 2013 року, за березень 2013 року — не пізніше 5 квітня 2013 року. Якщо ж зарплата виплачується пізніше встановленої дати, рівність граф 3а і 3 дотримуватися не повинна, навіть у разі, якщо зарплату, нараховану за останній місяць звітного кварталу, було виплачено до кінця наступного місяця.

Проте в податківців із цього питання інша, лояльніша думка (див. лист ДПСУ від 24.05.2011 р. № 9649/6/17-0215). Із їх роз’яснень випливає, що своєчасною є виплата зарплати за поточний місяць у наступному. Цей висновок, найімовірніше, ґрунтується на прикладі, наведеному в п. 3.3 Порядку № 1020, згідно з яким «до податкового розрахунку за I квартал входить заробітна плата за січень, нарахована в січні та виплачена в лютому, за лютий (нарахована в лютому та виплачена в березні), за березень (нарахована в березні та виплачена у квітні)».

Такий підхід до визначення своєчасності виплати зарплати, з одного боку, «на руку» податковим агентам, оскільки спрощує заповнення Податкового розрахунку за формою № 1ДФ. Адже навіть у разі виплати зарплати з порушенням строків, установлених на підприємстві, але до кінця місяця, наступного за звітним кварталом, у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ будуть збігатися значення граф 3а і 3, а також значення граф 4а і 4. Тобто не потрібно буде «дробити» місячну суму зарплати. Але з іншого боку, опинившись у ситуації, коли зарплата за останній місяць звітного кварталу не виплачена в строки, установлені на підприємстві, але є ймовірність того, що її буде виплачено в місяці, наступному за звітним кварталом, бухгалтер вимушений чекати таку виплату та формувати Податковий розрахунок за формою № 1ДФ за звітний квартал уже після того, як працівники отримають зарплату, або ж, якщо зарплату так і не було виплачено, — формувати Податковий розрахунок після закінчення місяця, наступного за звітним кварталом.

Як бачимо, положення п. 3.3 Порядку № 1020 допускають подвійне тлумачення порядку заповнення графи 3 Податкового розрахунку за формою № 1ДФ. Тому говорити про те, що платники податків, які підтримали наш варіант заповнення цієї графи, допустили помилку в заповненні Податкового розрахунку, неправомірно. Додатковим аргументом тут може бути п.п. 4.1.4 ПКУ, що закріплює презумпцію правомірності рішень платника податків у випадках, коли законодавство допускає суперечливе тлумачення своїх норм.

Повертаючись до запитання читача, зазначимо таке. Якщо підприємство вирішить не спорити з податківцями та дотримуватися їх позиції, то йому варто не квапитися з поданням Податкового розрахунку за 1 квартал 2013 року. Якщо зарплату за березень 2013 року все-таки буде виплачено у квітні 2013 року, підприємству необхідно буде заповнити та подати Податковий розрахунок за формою № 1ДФ, де збігаються значення граф 3а і 3, а також граф 4а і 4 щодо доходу у вигляді зарплати. Якщо ж березневу зарплату так і не буде виплачено у квітні 2013 року, то відповідність граф 3а і 3, 4а і 4 не буде дотримано. Якщо ж Податковий розрахунок за формою № 1ДФ за 1 квартал 2013 року вже подано зі значеннями у графах 3а і 3, 4а і 4, що не збігаються, але зарплату за березень 2013 року було виплачено у квітні 2013 року, не варто забувати про те, що податковий агент може до закінчення граничного строку подання Податкового розрахунку* подати «Новий звітний» Податковий розрахунок. У цьому розрахунку необхідно буде вилучити рядки з даними у графах 3а і 3 та графах 4а і 4, по доходу у вигляді зарплати, що не збігаються (у графі 9 проставити значення «1»), та ввести рядки з однаковими значеннями у зазначених графах, указавши у графі 9 таких рядків значення «0». Зауважимо: у разі подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ з відміткою «Новий звітний» до закінчення граничного строку його подання до підприємства жодні фінансові санкції не застосовуватимуться.

 

Марія Соломіна, економіст-аналітик

 

* Нагадаємо: згідно з п. 2.1 Порядку № 1020 Податковий розрахунок за формою № 1ДФ подається окремо за кожен квартал (податковий період) протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі