Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Застосування штрафних санкцій за неподання копій Податкових розрахунків за формою № 1 ДФ ПКУ не передбачено

Редакція ПБО
Стаття

Застосування штрафних санкцій за неподання копій Податкових розрахунків за формою № 1 ДФ ПКУ не передбачено

 

Чи застосовується відповідальність за неподання копій податкових розрахунків ф. №1ДФ до органу ДПС, у випадках передбачених ПКУ?

 

Відповідно до п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI , із змінами та доповненнями (далі — ПКУ), особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку (далі — податковий розрахунок) до органу державної податкової служби за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду. Запровадження інших форм звітності із зазначених питань не допускається.

У разі якщо відокремлений підрозділ юридичної особи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету, податковий розрахунок у вигляді окремого витягу за такий підрозділ подає юридична особа до органу державної податкової служби за своїм місцезнаходженням та надсилає копію такого розрахунку до органу державної податкової служби за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу в установленому порядку.

Згідно з п. 119.2 ст. 119 ПКУ неподання, подання з порушенням установлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку

— тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 510 гривень.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення,

— тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень.

Ураховуючи вищевикладене, застосування штрафних санкцій за неподання копій податкових розрахунків ПКУ не передбачено.

 

За матеріалами підкатегорії 160.26
Єдиної бази податкових знань,
розміщеної на офіційному сайті ДПСУ:
www.sts.gov.ua 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі