Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Вартість ТМЦ, внесених до статутного фонду іншого підприємства, не відображається у податковому обліку доходів та витрат інвестора

Редакція ПБО
Стаття

Вартість ТМЦ, внесених до статутного фонду іншого підприємства, не відображається у податковому обліку доходів та витрат інвестора*

 

Який порядок відображення в податковому обліку операції з внесення ТМЦ до статутного фонду іншої ЮО?

 

Відповідно до п.п. 14.1.81 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ), прямі інвестиції — це господарські операції, що передбачають внесення коштів або майна в обмін на корпоративні права, емітовані юридичною особою при їх розміщенні такою особою.

Витрати, що формують собівартість реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг, крім нерозподільних постійних загальновиробничих витрат, які включаються до складу собівартості реалізованої продукції в періоді їх виникнення, визнаються витратами того звітного періоду, в якому визнано доходи від реалізації таких товарів, виконаних робіт, наданих послуг (п. 138.4 ст. 138 ПКУ).

Згідно з п.п. 14.1.36 п. 14.1 ст. 14 ПКУ господарська діяльність — це діяльність особи, що пов’язана з виробництвом (виготовленням)
та/або реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг, спрямована на отримання доходу і проводиться такою особою самостійно та/або через свої відокремлені підрозділи, а також через будь-яку іншу особу, що діє на користь першої особи, зокрема за договорами комісії, доручення та агентськими договорами.

Виходячи з викладеного, товарно-матеріальні цінності, внесені платником податку до статутного фонду іншого підприємства, вважаються такими, що використані ним не в господарській діяльності, тобто вартість таких товарно-матеріальних цінностей не враховується при обчисленні об’єкта оподаткування такого платника податку як у складі доходу, так і у складі витрат.

 

За матеріалами підкатегорії 110.06.07
 Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПСУ:
 sts.gov.ua

 

* Див. також матеріал на с. 45. — Прим. ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі