Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Зміни в порядку сплати податку на прибуток неприбутковими організаціями

Редакція ПБО
Новини від 04.07.2013 р. № 422-VII

Зміни в порядку сплати податку на прибуток неприбутковими організаціями

 

Законом України від 04.07.2013 р. № 422-VII унесено також зміни до розд. ІІІ ПКУ щодо оподаткування неприбуткових організацій.

Так, скасовано вимогу для неприбуткових організацій, що є спілками, асоціаціями та іншими об’єднаннями юридичних осіб, щодо необхідності сплати податку на прибуток із суми перевищення надходжень від окремих доходів у 1 кварталі понад 25 % суми загальних доходів попереднього року.

Законом установлено: якщо неприбуткова організація отримує дохід з джерел інших, ніж визначені пп. 157.2 – 157.9 ПКУ, така неприбуткова організація зобов’язана сплатити податок на прибуток, що визначається як сума доходів, отриманих з інших джерел, зменшена на суму витрат, пов’язаних із отриманням таких доходів, але не вище суми таких доходів. При визначенні сум оподатковуваного прибутку сума амортизаційних відрахувань не враховується.

Ця норма набуде чинності з 1 числа місяця, наступного за місяцем (кварталом) публікації зазначеного Закону , що відбулася 07.08.2013 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі