Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено форму декларації з «ціннопаперового» акцизного податку та порядок її заповнення

Редакція ПБО
Новини від 19.07.2013 р. № 288

Затверджено форму декларації з «ціннопаперового» акцизного податку та порядок її заповнення

 

Міністерство доходів і зборів України наказом від 19.07.2013 р. № 288 затвердило форми звітності з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами і додатків до неї.

Крім того, затверджено Порядок заповнення граф звітності з особливого податку на операції з відчуження цінних паперів та операцій з деривативами.

Ці форми звітності необхідні для відображення сум податкового зобов’язання з «ціннопаперового» акцизного податку. Нагадаємо, що його було введено Законом України від 06.12.2012 р. № 5519-VI, який набрав чинності з 03.01.2013 р. Справляння цього «особливого податку» регулюється нормами розд. VI «Акцизний податок» Податкового кодексу України (далі — ПКУ). Про його сплату читайте у газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 63, с. 41, № 13, с. 22.

Наказ від 19.07.2013 р. № 288 набрав чинності з 20 серпня 2013 року. У зв’язку із затвердженням нових звітних форм виникає запитання: коли за ними вперше звітувати?

Нагадаємо, що базовим податковим періодом для складання та подання звітності з цього податку є календарний квартал (п. 219.4 ПКУ).

Якщо враховувати норми п. 46.6 ПКУ, то можна зробити висновок, що вперше подавати Декларацію необхідно починаючи зі звітності за IV квартал 2013 року.

Водночас нагадаємо, що податок новий і «старих» форм звітності з цього податку не існує. Тому цілком імовірно, що Міндоходів буде рекомендувати подавати декларацію починаючи зі звітності вже за III квартал 2013 року.

Про думку фахівців Міндоходів із цього приводу ми неодмінно повідомимо, як тільки вона буде оприлюднена.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі