Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. У графі «починаючи з» загального розділу нової звітної декларації зазначається число і місяць першого набуття права власності або права користування на земельну ділянку за звітний місяць

Редакція ПБО
Стаття

У графі «починаючи з» загального розділу нової звітної декларації зазначається число і місяць першого набуття права власності або права користування на земельну ділянку за звітний місяць

 

Який порядок заповнення графи «починаючи з» загальної частини нової звітної декларації з ФСП у разі збільшення площі протягом року у зв’язку з набуттям права власності або права користування на декілька земельних ділянок у межах одного календарного місяця?

 

Відповідно до п. 306.1 ст. 306 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI, зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ), сільськогосподарські товаровиробники самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному органу державної податкової служби за місцезнаходженням платника податку та місцем розташування земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, установленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ.

Якщо протягом податкового (звітного) періоду у платника податку змінилася площа сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду у зв’язку з набуттям (втратою) на неї права власності або користування, такий платник зобов’язаний:

уточнити суму податкових зобов’язань з податку на період починаючи з дати набуття (втрати) такого права до останнього дня податкового (звітного) року;

подати протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним періодом, органам державної податкової служби за місцезнаходженням платника податку та місцем розташування земельної ділянки декларацію з уточненою інформацією про площу земельної ділянки, а також відомості про наявність земельних ділянок та їх нормативну грошову оцінку (п. 306.5 ст. 306 ПКУ).

У формі податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку (далі — декларація), затвердженої наказом ДПА України від 24.12.2010 р. № 1016, передбачена примітка 7 «За потреби кількість рядків 1.1, 1.2, 1.3, 1.4 та 2 може бути збільшено або зменшено».

Ураховуючи, що форма декларації передбачає збільшення кількості рядків 1.1, 1.2, 1.3, 1.4 та 2, то у разі збільшення площі земельної ділянки протягом року у зв’язку з набуттям права власності або права користування на декілька земельних ділянок у межах одного календарного місяця, платник податку у графі «починаючи з» загального розділу нової звітної декларації зазначає число і місяць першого набуття права власності або права користування на земельну ділянку за звітний місяць.

 

За матеріалами підкатегорії 360.06
 Єдиної бази податкових знань, розміщеної
 на офіційному сайті ДПСУ: sts.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі