Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. ДПСУ рекомендує подавати розрахунок консолідованого податку на прибуток за новою формою (ще не зареєстрованою в Мін’юсті)

Редакція ПБО
Новини від 04.02.2013 р. № 2665/7/15-1317

ДПСУ рекомендує подавати розрахунок консолідованого податку на прибуток за новою формою (ще не зареєстрованою в Мін’юсті)

 

Державна податкова служба України у листі від 04.02.2013 р. № 2665/7/15-1317 роз’яснила особливості подання розрахунку консолідованого податку на прибуток за 2012 рік, з урахуванням вимог Податкового кодексу України (далі — ПКУ) щодо сплати прибуткових авансових внесків.

Податківці повідомили, що платники податку на прибуток (у тому числі й ті, які прийняли рішення щодо сплати консолідованого податку), на яких поширюються вимоги п. 57.1 ПКУ, зобов’язані подавати у складі річної податкової звітності за 2012 рік розрахунок щомісячних авансових внесків, які мають ними сплачуватися наступні дванадцять місяців (у березні — грудні 2013 року і січні та лютому 2014 року).

З урахуванням цих вимог Мінфіном розроблено форми Розрахунку податкових зобов’язань щодо сплати консолідованого податку на прибуток та Повідомлення платника податку про прийняття рішення щодо сплати консолідованого податку на прибуток, які затверджені наказом від 28.01.2013 р. № 39 (на момент підготовки номера знаходився на державній реєстрації в Мін’юсті.

При цьому зважаючи на те, що нова форма Розрахунку податкових зобов’язань щодо сплати консолідованого податку на прибуток передбачає відповідні рядки для декларування авансових внесків із податку на прибуток, ДПСУ рекомендує платникам податку подавати до органів ДПС податкову звітність із консолідованого податку на прибуток за звітний (податковий) 2012 рік за цією формою.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі