Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Декларуємо плату за землю не пізніше 20 лютого 2013 року

Редакція ПБО
Новини

Декларуємо плату за землю не пізніше 20 лютого 2013 року

 

ДПСУ на своєму офіційному сайті (sts.gov.ua) нагадала, що згідно зі ст. 286 Податкового кодексу України юридичні особи – платники плати за землю щороку самостійно обчислюють суму плати за землю. Також зазначені особи подають до органу ДПС за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік не пізніше 20 лютого поточного року. Річна сума податку у ній розбивається рівними частинами на 12 місяців. При розрахунку річної суми податку враховуються дані станом на 1 січня поточного року. При цьому подання такої декларації звільняє від подання щомісячних декларацій з цього податку.

Разом з тим платник може обрати варіант подання звітної податкової декларації з плати за землю щомісяця. У такому разі декларація подається протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

Як заповнювати податкову звітність з плати за землю, роз’яснено у статті «Звітуємо з плати за землю» («Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 10).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі