Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Президент підписав декілька законів

Редакція ПБО
Новини від 28.12.2012 р. № 5518-VI, 5519-VI

Президент підписав декілька законів

 

Президентом підписано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подальшого вдосконалення адміністрування податків і зборів» від 28.12.2012 р. № 5518-VI, а також Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подальшого вдосконалення адміністрування податків і зборів» від 28.12.2012 р. № 5519-VI (далі — Закон № 5519). Останній із зазначених документів уносить низку змін і доповнень до Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI. Зміни ці тією чи іншою мірою стосуються положень найбільш значущих для бухгалтерів розділів ПКУ: III «Податок на прибуток підприємств», IV «Податок на доходи фізичних осіб», V «Податок на додану вартість», VI «Акцизний податок», а також глави 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розділу XIV «Спеціальні податкові режими». Найбільш масштабних змін зазнав порядок податкового обліку операцій з цінними паперами, а також відмінними від них корпоративними правами, зокрема запроваджено особливий акцизний податок на операції з відчуження цінних паперів та операції з деривативами. Водночас Закон № 5519 містить чимало й інших не менш важливих новацій у сфері оподаткування:

— скасовано обмеження щодо чисельності працівників, які можуть одночасно перебувати у трудових відносинах з платниками єдиного податку груп 5 та 6;

— знижено ставки єдиного податку для єдиноподатників груп 5 і 6;

— передбачено, що звітним податковим періодом для платників єдиного податку групи 2 є календарний рік тощо.

Текст зазначених документів, а також коментар до них буде опубліковано в одному з наступних номерів нашої газети.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі