Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Суб’єкти господарювання, які здійснюють скиди у водні об'єкти забруднюючих речовин, повинні отримати дозвіл на спецводокористування

Редакція ПБО
Новини від 21.12.2012 р. № 1179

Суб’єкти господарювання, які здійснюють скиди у водні об’єкти забруднюючих речовин, повинні отримати дозвіл на спецводокористування

 

З метою забезпечення єдиного підходу до практичного застосування норм податкового законодавства наказом ДПСУ від 21.12.2012 р. № 1179 затверджено Узагальнюючу податкову консультацію стосовно особливостей справляння екологічного податку за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти. У зазначеній консультації податківці нагадали, що платники екологічного податку, які здійснюють скиди у водні об’єкти забруднюючих речовин, що виникають за результатами господарської діяльності, повинні отримати дозвіл на спеціальне водокористування.

У разі скидів відходів до системи зборів стічних вод підприємств, унаслідок чого утворюються забруднюючі речовини (водні суміші, водні розчини тощо), які у подальшому скидаються безпосередньо у створені такими підприємствами штучні водні об’єкти, при обчисленні екологічного податку слід застосовувати ставки, визначені ст. 245 Податкового кодексу України.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі