Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено нову форму звітності з податку на нерухомість

Редакція ПБО
Новини від 25.12.2012 р. № 1408

Затверджено нову форму звітності з податку на нерухомість

 

Наказом Міністерства фінансів України від 25.12.2012 р. № 1408 затверджено форму Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Цей наказ набирає чинності з дня офіційного опублікування. На момент підготовки номера цей наказ ще не опубліковано, і більше того — ще не зареєстровано в Мін’юсті. Тому бланк цієї форми буде опубліковано та прокоментовано в наступному номері нашої газети.

Забігаючи наперед, зауважимо, що декларація складається із:

1) Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі — декларація), яку можна використовувати як:

звітну;

нову звітну;

уточнюючу;

2) додатка до неї «Відомості про наявні об’єкти житлової нерухомості» — подається в усіх випадках подання декларації.

У додатку слід указувати такі відомості про об’єкт житлової нерухомості: її тип; документ, що підтверджує виникнення, перехід та припинення права власності на неї; дату держреєстрації документа, що підтверджує право власності; реєстраційний номер у Державному реєстрі майнових прав на нерухоме майно; місцезнаходження; житлову площу згідно з документами про право власності; дані про спільну власність у разі спільної власності.

На жаль, спеціального порядку заповнення звітності з податку на нерухомість немає, тому в цьому питанні платнику доведеться керуватися текстовою частиною таблиць декларації та примітками (виносками) до них, які, до речі, містять досить змістовні підказки щодо заповнення окремих реквізитів.

Нагадаємо: подавати цю декларацію повинні будуть юридичні особи, які мають у власності об’єкти житлової нерухомості.

Згідно з п.п. 265.6.1 ПКУ базовим податковим (звітним) періодом є календарний рік.

Розрахувавши податок на нерухомість за рік виходячи з житлової площі, наявної у власності станом на 1 січня 2013 року житлової нерухомості, такі юрособи повинні задекларувати його до 1 лютого 2013 року. Отже, граничний строк подання декларації — 31 січня 2013 року.

Подавати таку декларацію потрібно до органу ДПС за місцезнаходженням об’єкта оподаткування — задекларованого об’єкта житлової нерухомості.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі