Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Сума сплачених «дивідендних» авансових внесків з податку на прибуток зменшує суму «загальних» авансових внесків

Редакція ПБО
Новини від 27.02.2013 р. № 2405

Сума сплачених «дивідендних» авансових внесків з податку на прибуток зменшує суму «загальних» авансових внесків

 

Парламентом прийнято у цілому Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо об’єктів нерухомості» (на базі законопроекту від 27.02.2013 р. № 2405).

Цими змінами, зокрема, передбачено доповнення п. 57.1 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) приписом про те, що на суму сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів відповідно до п. 153.3 ПКУ (в тому числі за наслідками попередніх звітних (податкових) періодів) зменшується сума авансових внесків з податку на прибуток, визначених п. 57.1 ПКУ.

При цьому, якщо сума «дивідендних» авансових внесків з податку на прибуток перевищує суму «загальних» авансових внесків з податку на прибуток, сума перевищення зараховується у зменшення авансових внесків у наступних звітних місяцях до повного її погашення.

Крім цього, Законом прямо встановлено, що дванадцятимісячний період для сплати авансових внесків визначається починаючи з березня поточного звітного (податкового) року по лютий наступного звітного (податкового) року включно.

Також змінами доповнено п. 57.1 ПКУ нормою про те, що податкова декларація та розрахунок щомісячних авансових внесків за базовий звітний (податковий) рік подаються протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

У разі підписання Закону Президентом України він набере чинності з дня, наступного за днем офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі