Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Для новозареєстрованих підприємців граничний термін подання заяви на «спрощенку» (III групи) у разі збігу зі святковим/вихідним днем не переноситься

Редакція ПБО
Новини

Для новозареєстрованих підприємців граничний термін подання заяви на «спрощенку» (III групи) у разі збігу зі святковим/вихідним днем не переноситься

 

Міністерство доходів і зборів на своєму офіційному сайті нагадало, що згідно з п.п. 298.1.2 Податкового кодексу України новостворені суб’єкти господарювання, які протягом 10 днів із дня державної реєстрації подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування та ставок єдиного податку, встановлених для ІІІ — VI груп, вважаються платниками єдиного податку із дня їх державної реєстрації.

При цьому контролери зауважили, що у разі якщо 10-й день із дня такої реєстрації припадає на святковий або вихідний день, то термін подання зазначеної заяви для новостворених фізичних осіб — підприємців* не продовжується. Тобто останнім днем подання заяви буде день, який передує вихідному або святковому дню.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі