Теми статей
Обрати теми

Щодо обчислення середньої зарплати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності

Редакція ПБО
Лист від 13.03.2013 р. № 04-29-666

Щодо обчислення середньої зарплати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності

Лист від 13.03.2013 р. № 04-29-666

 

Виконавча дирекція Фонду розглянула звернення щодо обчислення середньої заробітної плати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності та повідомляє таке.

Відповідно до п. 7 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. № 1266 (далі — Порядок), середня заробітна плата застрахованої особи обчислюється виходячи з нарахованої заробітної плати за видами виплат, що включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати (у тому числі в натуральній формі), які визначаються згідно з нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до Закону України «Про оплату праці» (грошового забезпечення, розмір якого визначається згідно з нормативно-правовими актами, що регулюють порядок та умови його виплати), та підлягають обкладанню податком з доходів фізичних осіб, не враховуючи передбачені законодавством пільги щодо сплати зазначеного податку чи суми, на які цей дохід зменшується, з яких сплачувалися страхові внески до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Пунктом 9 Порядку передбачено, що у разі коли застрахована особа частину місяця в розрахунковому періоді не працювала з поважних причин (тимчасова непрацездатність, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком), для обчислення середньої заробітної плати заохочувальні та компенсаційні виплати, що мають разовий характер, та виплати, що не передбачені актами законодавства або провадяться понад встановлені зазначеними актами норми, в такому місяці враховуються пропорційно відпрацьованому часу.

Разом з тим Інструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Державного комітету статистики України від 13.01.2004 р. № 5 (далі — Інструкція), визначається приналежність цих одноразових виплат до фонду оплати праці.

Так, підпунктом 2.3.3 пункту 2.3 Інструкції визначено, що матеріальна допомога, що має систематичний характер, надана усім або більшості працівників у розмірах, передбачених нормативно-правовими актами, або визначена в колективному договорі підприємства як така, що надається працівникам як за умови подання заяви, так і без неї (на оздоровлення, у зв’язку з екологічним станом, окрім сум, вказаних в п. 3.31 Інструкції), входить до складу фонду оплати праці і є, відповідно, базою для нарахування єдиного внеску.

Відповідно до пункту 3.31 Інструкції матеріальна допомога разового характеру, що надається підприємством окремим працівникам у зв’язку із сімейними обставинами, на оплату лікування, оздоровлення дітей, поховання, а саме допомога, яка була надана в непередбачених (екстрених) випадках, коли необхідність її отримання виникла несподівано, за умови подання заяви, а її розмір визначався адміністрацією підприємства, не відноситься до фонду оплати праці і не є базою для нарахування і утримання єдиного внеску.

Отже, згідно з пунктами 7 та 9 Порядку при обчисленні середньої заробітної плати повинні враховуватися пропорційно відпрацьованому часу одноразові виплати, що мають систематичний характер.

Відповідно до абзацу третього пункту 4 Порядку місяці розрахункового періоду (з першого до першого числа), в яких застрахована особа не працювала з поважних причин (тимчасова непрацездатність, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком), виключаються з розрахункового періоду. Це означає, що під час обчислення середньої заробітної плати для розрахунку страхових виплат не враховуються всі виплати, в тому числі і виплати, передбачені пунктом 2.3 Інструкції, проведені в місяці, який виключається з розрахункового періоду.

 

Заступник директора Т. Нагорна



коментар редакції

Ураховуємо матдопомогу при розрахунку лікарняних

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в листі, що коментується, роз’яснив порядок ключення матеріальної допомоги до розрахунку лікарняних.

Оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності та допомоги по тимчасовій непрацездатності розраховуються відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266 (далі — Порядок № 1266).

До розрахунку середньоденної (середньогодинної) заробітної плати для визначення суми лікарняних уключаються виплати, що:

по-перше, належать до фонду оплати праці згідно з Інструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5 (далі — Інструкція № 5) (інформацію про те, які виплати включаються до фонду оплати праці та беруть участь у розрахунку середньої заробітної плати, наші читачі можуть знайти в газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 76);

по-друге, нараховані за відпрацьований час (виплати за час, протягом якого працівник не працював та за ним зберігався середній заробіток, обчислений відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (наприклад, відпускні), у розрахунку участі не беруть);

по-третє, уключаються до бази для нарахування та утримання єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ).

В Інструкції № 5 указано два види матеріальної допомоги, а саме:

1) матеріальна допомога, що має систематичний характер та надається всім або більшості працівників як за умови подання заяви, так і без неї. Одним із яскравих прикладів такої виплати є матеріальна допомога до відпустки. Згідно з п.п. 2.3.3 Інструкції № 5 ця виплата включається до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних та компенсаційних виплат;

2) матеріальна допомога разового характеру, що надається підприємством окремим працівникам у зв’язку із сімейними обставинами, на оплату лікування, оздоровлення дітей, поховання, а також допомога, яку було надано в несподіваних (екстрених) випадках за умови подання заяви, та її розмір визначався адміністрацією підприємства. Така матеріальна допомога не включається до фонду оплати праці згідно з п. 3.31 Інструкції № 5.

Матеріальна допомога разового характеру не бере участі в розрахунку середньої заробітної плати для визначення суми лікарняних, оскільки щодо неї не виконуються згадані вище умови — виплата не включається до фонду оплати праці та відповідно не включається до бази справляння ЄСВ.

Що стосується матеріальної допомоги систематичного характеру, то вона бере участь у розрахунку середньої зарплати для визначення суми лікарняних, але з урахуванням деяких особливостей. Річ у тім, що згідно з положеннями абзацу другого п. 9 Порядку № 1266, якщо застрахована особа частину місяця в розрахунковому періоді не працювала з поважних причин, для обчислення середньої заробітної плати заохочувальні та компенсаційні виплати, що мають разовий характер, та виплати, які не передбачені актами законодавства або здійснюються понад установлені вказаними актами норми, у такому місяці враховуються пропорційно відпрацьованому часу. При цьому під поважними причинами розуміються:

— тимчасова непрацездатність;

— відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами;

— відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком.

Таким чином, якщо в місяцях розрахункового періоду працівник частину місяця не працював із зазначених вище причин, нараховані в таких місяцях заохочувальні та компенсаційні виплати, що мають разовий характер (наприклад, матеріальна допомога до відпустки), уключаються до розрахунку середньої зарплати для розрахунку лікарняних пропорційно відпрацьованому часу.

У разі якщо працівник цілий місяць не працював з однієї або декількох поважних причин і йому було нараховано будь-які виплати, у тому числі матеріальна допомога, то такі виплати не включаються до розрахунку середньої зарплати для обчислення оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності та допомоги по тимчасовій непрацездатності.

 

 Катерина Скрипкіна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі