Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Визначено порядок видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця

Редакція ПБО
Новини від 20.05.2013 р. № 359

Визначено порядок видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця

 

Як відомо, відповідно до ч. 1 ст. 39 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI діяльність суб’єктів господарювання — роботодавців, які наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця на умовах трудових договорів, здійснюється на підставі дозволу, виданого центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції (без нього згідно з ч. 2 ст. 39 зазначеного Закону така діяльність забороняється). При цьому порядок видачі такого дозволу встановлюється Кабміном.

З метою виконання покладених зобов’язань уряд постановою від 20.05.2013 р. № 359 затвердив Порядок видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця.

Згідно з цим Порядком дозвіл видає Державна служба зайнятості (далі — Служба). Рішення про видачу дозволу (відмову у його видачі) приймається Службою та оформляється наказом протягом 10 робочих днів із дати реєстрації заяви (при цьому видається воно під розписку суб’єктові господарювання — роботодавцю або уповноваженій ним особі).

Постанова від 20.05.2013 р. № 359 набере чинності з дня набрання чинності Законом «Про внесення змін до деяких законів України про видачу дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця». Текст постанови, а також докладний аналітичний матеріал на цю тему буде опубліковано в одному з найближчих номерів газети.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі