Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Сумісництво стає основним місцем роботи: чи індексувати зарплату

Редакція ПБО
Стаття

Сумісництво стає основним місцем роботи: чи індексувати зарплату

 

До січня 2013 року в дитячому садку працівник обіймав посаду психолога (9-й тарифний розряд за ЄТС) і працював за сумісництвом на 0,5 ставки. Основним місцем роботи для нього був інший заклад — дитячий будинок (там зайнятість на цій же посаді становила повну ставку).

31 грудня 2012 року у зв’язку з розформуванням (ліквідацією) дитячого будинку працівника звільнено з основного місця роботи за скороченням штату (п. 1 ст. 40 КЗпП).

З 1 січня 2013 року працівник виявив бажання переоформити трудові відносини у роботодавця, у якого він працює за сумісництвом. На підставі заяви працівника, що звільнився з основного місця роботи (дитячого будинку), наданої трудової книжки, у дитячому садку його було переоформлено із сумісника на основного працівника і залишено неповну зайнятість (0,5 ставки) на тій же посаді. При цьому його не звільняли (трудовий договір, укладений раніше, не припинявся): було видано відповідний наказ про переоформлення трудового договору та внесено запис до трудової книжки про зміну статусу роботи на тій же посаді (із сумісництва на основне місце).

У дитячому садку індексація заробітної плати працівника-сумісника не здійснювалася (за основним місцем роботи зарплата перевищувала розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи). Відповідно до умов оплати праці за обійманою посадою, працівник отримує надбавку за престижність праці (20 % посадового окладу), надбавку за вислугу років (10 % посадового окладу). З 21 січня 2013 року у працівника збільшується розмір надбавки за вислугу років до 20 % посадового окладу (з урахуванням стажу педагогічної роботи).

Чи індексується заробітна плата такого працівника у січні 2013 року? Який місяць буде для нього базовим?

(Київська обл.)

 

Як випливає з листа дописувача, у цьому випадку переоформлення сумісника на основне місце роботи відбулося у січні 2013 року без припинення трудових відносин з роботодавцем за сумісництвом, а саме шляхом унесення змін до укладеного раніше з таким працівником трудового договору на цій же посаді.

Це означає, що за новим основним місцем роботи працівник не вважається новоприйнятим. Трудовий договір переоформлено, посада і завантаженість за цією посадою залишились незмінними.

Нагадаємо, що з метою індексації заробітної плати, після 21.06.2012 р. (дати набуття чинності останніми змінами з індексації), місяць підвищення заробітної плати (незалежно від суми підвищення) буде базовим для розрахунку індексу споживчих цін. Для подальшої індексації розрахунок індексу споживчих цін наростаючим підсумком здійснюється з місяця, наступного за базовим.

У такому випадку в січні 2013 року (місяці переходу із сумісництва на основне місце роботи) у працівника відбувається підвищення розміру надбавки за вислугу років. Ця надбавка є постійною виплатою. Відповідно зросте сума загального доходу працівника, що отримується.

Ураховуючи, що зарплата працівника до січня 2013 року у цього роботодавця (дитячий садок) не індексувалася, то січень 2013 року (місяць підвищення доходу) буде базовим місяцем з метою індексації зарплати за новим основним місцем роботи. Отже, зарплата такого працівника у січні 2013 року не індексується.

Для подальшої індексації, починаючи з лютого 2013 року, розраховується індекс споживчих цін наростаючим підсумком.

Необхідно звернути увагу: у випадку, коли перехід із роботи за сумісництвом на основне місце роботи здійснюється шляхом укладання нового трудового договору (тобто звільнення, а потім приймання на посаду), то розрахунок індексу споживчих цін починається з місяця приймання працівника на роботу.

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА,
 головний спеціаліст відділу рівня життя
 та моніторингу бідності
Міністерства соціальної політики України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі