Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Мінсоцполітики затвердило Порядок надання допомоги по частковому безробіттю

Редакція ПБО
Новини від 07.03.2013 р. № 103

Мінсоцполітики затвердило Порядок надання допомоги по частковому безробіттю

 

Як відомо, згідно зі ст. 47 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI (далі — Закон № 5067) допомога по частковому безробіттю надається територіальним органом Державної служби зайнятості, застрахованим особам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин, при настанні обставин, перелічених у ч. 1 та 2 цієї статті.

З метою реалізації зазначеної норми Міністерство соціальної політики України наказом від 07.03.2013 р. № 103 затвердило Порядок надання допомоги по частковому безробіттю (далі — Порядок), яким визначено механізм та умови надання застрахованим особам допомоги по частковому безробіттю.

Згідно з цим Порядком допомога по частковому безробіттю надається підприємствам (цей термін вживається у значенні, наведеному у Господарському кодексі України) незалежно від їх форми власності та підпорядкування, діяльність яких пов’язана з виробництвом продукції, за умови, що такі підприємства не мають:

заборгованості з виплати заробітної плати, що виникла до зупинення (скорочення) виробництва;

не мають непогашеної заборгованості щодо сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття за період до 1 січня 2011 року та (або) заборгованості зі сплати ЄСВ, що виникли до зупинення (скорочення) виробництва;

не мають несплачених фінансових санкцій за недодержання норм Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» від 02.03.2000 р. № 1533-III та (або) Закону № 5067.

Виплата працівникам допомоги по частковому безробіттю здійснюється підприємством у разі зупинення (скорочення) виробництва — при цьому ознаки, що свідчать про таке зупинення (скорочення), розкриті у п. 1.2 Порядку.

Право на допомогу по частковому безробіттю мають :

— працівники, які протягом 12 місяців, що передували місяцю, в якому почалося скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу, працювали не менше 6 календарних місяців, за яких сплачено ЄСВ у розмірі, не меншому, ніж мінімальний розмір страхового внеску, та у яких скорочення тривалості робочого часу становить 50 і більше процентів на місяць;

— особи, які перебували у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку і на день початку зупинення (скорочення) виробництва приступили до роботи.

Наказ від 07.03.2013 р. № 103 набере чинності з дня офіційного опублікування. На день підготовки номера зазначений документ офіційно ще не опубліковано.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі