Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Порядку видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця

Редакція ПБО
Постанова від 20.05.2013 р. № 359

Про затвердження Порядку видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця*

Постанова від 20 травня 2013 р. № 359

 

Відповідно до частини першої статті 39 Закону України «Про зайнятість населення» Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця, що додається.

2. Ця постанова набирає чинності з дня набрання чинності законом про внесення змін до деяких законів України про видачу дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця.

 

Прем’єр-міністр України М. Азаров

 

* Див. також матеріал на с.31. — Прим. ред.

 

 

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2013 р. № 359

Порядок видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця

 

1. Цей Порядок визначає процедуру видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця на умовах трудового договору (далі — дозвіл).

2. У цьому Порядку терміни вживаються у такому значенні:

інший роботодавець — юридична особа, фізична особа — підприємець, на користь якої виконується робота найманими працівниками суб’єкта господарювання — роботодавця відповідно до договору, укладеного між такими роботодавцями;

суб’єкт господарювання, який здійснює наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців (далі — суб’єкт господарювання — роботодавець), — юридична особа або фізична особа — підприємець, що наймає працівників для подальшого виконання ними роботи в іншого роботодавця на умовах трудового договору.

3. Діяльність суб’єкта господарювання — роботодавця з наймання працівників для застосування їх праці іншим роботодавцем зазначається ним у реєстраційній картці, що підтверджує проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи — підприємця, як один з основних видів діяльності та провадиться лише на підставі дозволу, виданого Державною службою зайнятості (далі — Служба).

4. Забороняється діяльність суб’єктів господарювання — роботодавців, які наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця, без дозволу.

5. Суб’єкт господарювання — роботодавець (уповноважена ним особа) подає особисто чи надсилає рекомендованим листом з описом вкладення Службі заяву про видачу дозволу (далі — заява), до якої додаються:

юридичною особою — копія установчого документа, засвідчена в установленому порядку;

фізичною особою — підприємцем, що є громадянином України, — паспорт громадянина України, іноземцем чи особою без громадянства, — паспортний документ іноземця (особи без громадянства) у разі подання заяви особисто чи копія паспорта (паспортного документа іноземця, особи без громадянства) у разі подання заяви через уповноважену особу або надсилання поштою;

проект трудового договору, який містить положення щодо можливості виконання працівником роботи в іншого роботодавця та виплати працівникові заробітної плати в розмірі не менше, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом, та заробітної плати, яку отримує працівник в іншого роботодавця за виконання такої ж роботи;

копія документа, який підтверджує право уповноваженої особи представляти інтереси суб’єкта господарювання — роботодавця.

6. Служба перевіряє документи, що посвідчують особу заявника, та реєструє заяву і документи, що додаються до неї, в журналі, який ведеться за формою, встановленою Службою. Заява та документи, що додаються до неї, приймаються за описом, копія якого невідкладно видається (надсилається) заявникові з відміткою про дату та номер їх реєстрації.

7. Забороняється вимагати від суб’єкта господарювання — роботодавця для видачі дозволу документи, не передбачені цим Порядком.

8. Служба після надходження заяви та документів, передбачених пунктом 5 цього Порядку, перевіряє наявність:

заборгованості суб’єкта господарювання — роботодавця із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

несплачених штрафів за порушення вимог Закону України «Про зайнятість населення».

9. Рішення про видачу дозволу (відмову у його видачі) приймається Службою та оформляється наказом протягом 10 робочих днів з дати реєстрації заяви. Інформація про прийняте рішення (видачу, відмову у видачі або анулювання дозволу) розміщується на офіційному веб-сайті Служби.

10. Днем видачі дозволу вважається останній день строку розгляду заяви Службою. У разі коли такий день припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, днем видачі вважається перший робочий день, що настає за ним.

Дозвіл за формою згідно з додатком* видається під розписку суб’єктові господарювання — роботодавцю або уповноваженій ним особі.

* Не публікується. — Прим. ред.

11. У разі пошкодження дозволу Служба за заявою суб’єкта господарювання — роботодавця видає протягом п’яти робочих днів його дублікат, про що робиться відповідна відмітка на дозволі.

12. У разі втрати дозволу, що підтверджується оголошенням у друкованому засобі масової інформації, Служба за заявою суб’єкта господарювання — роботодавця видає протягом п’яти робочих днів його дублікат, про що робиться відповідна відмітка на дозволі.

13. Письмове повідомлення Служби про відмову у видачі дозволу видається суб’єктові господарювання — роботодавцю особисто або надсилається рекомендованим листом з описом вкладення із зазначенням підстави.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі