Теми статей
Обрати теми

Пошта редакції. «Електронізація» РРО-звітності в середині місяця

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

«Електронізація» РРО-звітності в середині місяця

 

Підприємство придбало РРО із вбудованим модемом, що надає можливість передавати на сервер Міндоходів необхідну інформацію в електронному вигляді, та почало проводити операції через нього серед місяця. Як подавати РРО-звітність за підсумками цього місяця?

(м. Павлоград)

 

Нагадаємо: згідно з п. 7 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо), при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані подавати до податкових органів звітність, пов’язану із застосуванням РРО та розрахункових книжок, не пізніше 15 числа місяця, наступного за звітним, якщо цим пунктом не передбачено подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв’язку.

Суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або ЕККР, що створюють контрольну стрічку у друкованому вигляді, повинні подавати до податкових органів дротовими або бездротовими каналами зв’язку електронні копії розрахункових документів та фіскальних звітних чеків, які знаходяться на контрольній стрічці в пам’яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам’яті модемів, що до них приєднані.

Згідно з роз’ясненнями в ЄБПЗ, суб’єкти господарювання, які подають до податкових органів дротовими або бездротовими каналами зв’язку електронні копії розрахункових документів та фіскальних звітних чеків, не зобов’язані подавати Звіт про використання реєстраторів розрахункових операцій та Книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за формою № 3ВР-1, проте такі підприємства не звільняються від щоденного друкування та зберігання фіскальних звітних чеків (див. ЄБПЗ, розд. 109.12). Виходячи з цього, на нашу думку, платнику слід за підсумками місяця, посеред якого відбувся перехід на «електронну» РРО-звітність, подати паперову звітність за формою № ЗВР-1 із зазначенням тільки тих обсягів розрахункових операцій, інформацію про які не було передано до податкового органу в електронному вигляді. Починаючи зі звітності за наступний місяць звіт за формою № ЗВР-1 не подається.

 

Максим Нестеренко, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі