Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. При зміні відомостей про фізособу, що включаються до Облікової картки, необхідно повідомити податкову!

Редакція ПБО
Новини

При зміні відомостей про фізособу, що включаються до Облікової картки, необхідно повідомити податкову!

 

Головне податкове відомство повідомило про необхідність інформування органів ДПС про зміну даних, які вносяться до Облікової картки за формою № 1ДР або Повідомлення за формою № 1П, зокрема, про зміну прізвища, ім’я, місця проживання платника податків тощо.

Відомості надаються протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви за формою № 5ДР або за формою № 5ДРП (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків).

Внесення змін до Державного реєстру здійснюється протягом п’яти робочих днів від дня подання Заяви до органу ДПС за місцем проживання фізичної особи. У разі звернення до органу ДПС за місцем отримання доходів або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування строк внесення змін до Державного реєстру може бути продовжено до десяти робочих днів.

Додамо, що положеннями Закону України від 24.05.2012 р. № 4834-VI установлено, що до 1 січня 2014 року не застосовуватимуться штрафні санкції за ненадання або порушення строку надання фізичними особами до органів ДПС відомостей про зміну даних, що вносяться до Державного реєстру фізичних осіб — платників податків. Iдеться про передбачений п. 119.1 ПКУ штраф, що накладається на самих фізосіб у розмірі 85 грн., а в разі повторного протягом року порушення — 170 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі