Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Якщо ФОП повертає суму попередньої оплати при розірванні договору, у розрахунку за ф. № 1ДФ таку суму повернення наводять з від’ємним значенням

Редакція ПБО
Стаття

Якщо ФОП повертає суму попередньої оплати при розірванні договору, у розрахунку за ф. № 1ДФ таку суму повернення наводять з від’ємним значенням

 

Чи необхідно ЮО подавати уточнюючий податковий розрахунок за формою № 1ДФ у разі повернення ФОП суми попередньої оплати при розірванні договору, яка була відображена у розрахунку за попередній квартал?

 

Відповідно до п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 розділу IV та п.п. 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі — ПКУ), особи, які відповідно до цього Кодексу мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до органу державної податкової служби за місцем свого розташування.

Тобто у разі нарахування (виплати) доходів податковий агент повинен відобразити в податковому розрахунку такі виплачені доходи на користь всіх платників податків, у тому числі виплачені на користь самозайнятих осіб (фізичних осіб — підприємців та осіб, що проводять незалежну професійну діяльність).

При цьому форма податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затверджена наказом ДПА України від 24.12.10 № 1020, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 13.01.11 за № 46/18784.

У разі повернення фізичною особою — підприємцем суми попередньої оплати при розірванні договору, яка була відображена суб’єктом господарювання у розрахунку за ф. № 1ДФ за попередній квартал, суб’єкт господарювання зазначає таку суму повернення з від’ємним значенням у складі податкового розрахунку за будь-який наступний податковий період, протягом якого відбулося таке повернення коштів.

 

За матеріалами підкатегорії 160.26
 Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПСУ:
 sts.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі