Теми статей
Обрати теми

Відображення гарантійних витрат поставлено в залежність від статусу покупця (юрособа чи фізособа)

Редакція ПБО
Лист від 11.11.2011 р. № 2598/5/15-1316

Державна податкова служба України

Відображення гарантійних витрат поставлено в залежність від статусу покупця (юрособа чи фізособа)

Лист від 11.11.2011 р. № 2598/5/15-1316

(витяг)

 

<…>

Особливості оподаткування витрат на гарантійний ремонт (обслуговування) або гарантійні заміни товарів визначено п.п. 140.1.4 п. 140.1 ст. 140 Податкового кодексу України (далі — Кодекс). Відповідно до його положень при оподаткуванні враховуються будь-які витрати на гарантійний ремонт (обслуговування) або гарантійні заміни товарів, проданих платником податку, вартість яких не компенсується за рахунок покупців таких товарів, у розмірі, що відповідає рівню гарантійних замін, прийнятих (оприлюднених) платником податку.

Порядок гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійних замін, а також перелік товарів, на які встановлюється гарантійне обслуговування, визначаються Кабінетом Міністрів України на підставі норм законодавства з питань захисту прав споживачів.

Згідно із зазначеною нормою Кодексу та Закону України «Про захист прав споживачів» Кабінетом Міністрів України затверджено Порядок гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів (постанова від 11.04.2002 р. № 506), який визначає відносини між споживачами, які придбавають технічно складні побутові товари для власних побутових потреб, та їх виробниками, продавцями і виконавцями робіт з гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни товарів.

Стосовно надання права юридичним особам — підприємствам — виробникам включення до складу витрат будь-яких витрат на гарантійний ремонт (обслуговування) або гарантійні заміни товарів, то така пропозиція може надати змогу використання ними додаткових схем ухилення від оподаткування та мінімізувати свої податкові зобов’язання, що призведе до втрат бюджету, у зв’язку з чим дане питання потребує додаткового вивчення та опрацювання.

<…>

 

Директор Департаменту оподаткування юридичних осіб
 О. Любченко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі